JAV paskelbta ataskaita apie lytinį išnaudojimą katalikiškoje aplinkoje

Katalikų Bažnyčia JAV paskelbė metinę ataskaitą apie lytinį išnaudojimą katalikiškoje aplinkoje.

Pernai JAV buvo gauti 34 nepilnamečių arba juos atstovaujančių asmenų skundai apie lytinį išnaudojimą. Iš jų 6 buvo pripažinti tikėtinais, 12 - nepagrįstais ar neįrodomais, o 15 ataskaitos rengimo metu dar buvo tiriami.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Pernai JAV buvo gauti 34 nepilnamečių arba juos atstovaujančių asmenų skundai apie lytinį išnaudojimą. Iš jų 6 buvo pripažinti tikėtinais, 12 - nepagrįstais ar neįrodomais, o 15 ataskaitos rengimo metu dar buvo tiriami.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lt.radiovaticana.va

May 15, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:09 PM

Tikėtinais buvo pripažinti 390-ies suaugusiųjų skundai, kuriuose dažniausiai minimi praėjusio amžiaus 7 ir 8 dešimtmečiai.

Kalbant apie 2012 metus, buvo gauti 34 nepilnamečių arba juos atstovaujančių asmenų skundai apie lytinį išnaudojimą. Iš jų 6 buvo pripažinti tikėtinais, 12 - nepagrįstais ar neįrodomais, 3 - melagingais, 1 skundas pripažintas pasitikėjimo pažeidimu, o 15 skundų ataskaitos rengimo metu dar buvo tiriami.

Pernai metais užregistruotas bendras skundų skaičius yra mažiausias nuo 2004-ųjų.

Ataskaita parengta kartu su nepriklausomų auditorių kompanija „StoneBridge Business Partners“. Kompanija katalikų Bažnyčios JAV veiksmus prieš lytinį išnaudojimą vertino gerai. Ataskaita apima beveik visas iš dviejų šimtų JAV vyskupijų, tik kelios iš jų nepateikė duomenų.

„Vatikano radijo“ programos lietuvių kalba rengėjų teigimu, katalikų Bažnyčia JAV vykdo veiksmingą prevencijos programą. Pavyzdžiui, iš 6 372 kunigystei besiruošiančių kandidatų prevencinį kursą 2012-aisiais buvo išklausę 6 232 jaunuoliai ir vyrai.

Iš beveik dviejų milijonų katalikiškoje aplinkoje dirbančių savanorių panašius kursus išklausė 97,7 procentai jų. Prevencinius kursus išklauso praktiškai visi katalikiškų mokyklų mokiniai ir mokytojai.

Lytinis nepilnamečių išnaudojimas, anot „Vatikano radijo“ žurnalistų, yra didžiulė žaizda visam Bažnyčios kūnui. Jau ilgą laiką katalikų Bažnyčia JAV kovoja prieš lytinių išnaudojimų nusikaltimus ir stengiasi užtikrinti kuo saugesnę aplinką keliems milijonams vaikų, kurie mokosi jos švietimo institucijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.