Ukmergėje - tarptautinė miško technikos paroda

Miškininkų ir miškininkystės versle dirbančių žmonių visi keliai ketvirtadienį

Parodos akimirka.<br>A. Juknys
Parodos akimirka.<br>A. Juknys
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

May 16, 2013, 6:31 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:52 PM

Antrą kartą toje pačioje vietoje - Ukmergės miškų urėdijos valdose po atviru dangumi surengta paroda šiemet sulaukė itin didelio susidomėjimo.

Pasak jos organizatorių, šį kartą pristatyti miško techniką parodoje panoro apie 100 įmonių - dvigubai daugiau nei buvo pernai, o vietos ekspozicijai beveik 7 hektarų ploto teritorijoje buvo užpildytos dar balandžio mėnesio pabaigoje.

Jei pernai pagrindiniai parodos dalyviai buvo užsienio gamintojai, o lietuviškų bendrovių buvo tik viena kita, tai šiemet pastarųjų, siūlančių savo gaminius ir paslaugas, kaip niekada gana nemažai. „Tiek kiekybinis, tiek kokybinis parodos augimas yra gana ryškus.

Ši paroda - tai puiki galimybė įmonėms pademonstruoti savo siūlomą miško darbams skirtą techniką, o lankytojams - pasimokyti, kaip pažangiai šeimininkauti miške.

Pasivaikščioti po parodą ir susipažinti su jos eksponatais prireiks mažiausiai trijų valandų“,- sakė pagrindinio parodos organizatoriaus - žurnalo „Miškai“ vyriausias redaktorius Albertas Žostautas.

Trijų kilometrų atkarpoje abipus kelio, vedančio iš Pašilės į Bugenių kaimą miško aikštelėse bei pamiškės pievose išsidėsčiusiuose penkiuose parodos sektoriuose pilna įvairios technikos - nuo miško įveisimo iki medienos apdirbimo įrangos.

Tai traktoriai,visureigiai, medvežės, medelyne naudojama įranga, miško valymo bei medienos smulkinimo mašinos, medienos rąstų krautuvai, benzininiai pjūklai ir kt.

Parodoje galima išvysti vienintelę Baltijos šalyse šakų pakavimo mašiną, kuri šakas ir plonus medžius suspaudžia panašiai kaip šieno ritinius.

Savo gaminius čia demonstruoja ir smulkiosios - jaunuolynų bei miško želdinių ir žėlinių priežiūros ir ugdymo, dirvos ruošimo technikos gamintojai.

Parodoje bus galimybė apžiūrėti ir itin įdomius eksponatus: Dubravos eksperimentinės mokomosios miškų urėdijos inžinieriaus Leono Tamulevičiaus atkurtą lietuvių prieš Antrąjį pasaulinį karą išrastą ir sukurtą aštuonratę važiuoklę - šiuolaikinės medkirtės ir medvežės pirmtakę.

Kitas ypatingas eksponatas - į rąstą montuojamas prietaisas, Kauno technologijos universiteto mokslininkų išradimas. Tai savotiška vinis, leidžianti navigacijos sistemų pagalba stebėti rąsto judėjimą, sukurtas siekiant apsisaugoti nuo miško vagysčių ir medienos grobstymo atvejų.

Taip pat bus pristatytas ir neseniai vienos inžinierinių inovacijų bendrovės sukurtas pirmasis istorijoje lietuviškas palydovas „Lituanica SAT - 1“. Tiesa, į parodą bus atvežtas tik jo modelis.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.