Europos jūrų dieną klaipėdiečiai paminėjo Danės švarinimo akcija

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ ir uostamiesčio Rotary klubas „Concordia 1826“ šeštadienį jau trečią kartą surengė talką. Pagrindiniai talkininkai buvo šių organizacijų atstovai ir jų šeimų nariai.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

May 18, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:56 PM

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ ir uostamiesčio Rotary klubas „Concordia 1826“ šeštadienį jau trečią kartą surengė talką. Pagrindiniai talkininkai buvo šių organizacijų atstovai ir jų šeimų nariai.

Klaipėdą kertančios Danės upės paviršių ir dugną bei upės pakrantes valė per pusšimtį žmonių. Jie surinko dešimtis maišų šlamšto, nuodijančio aplinką. Visos šiukšlės buvo rūšiuojamos į kraunamos į atskirus maišus - stiklas, popierius, plastikas. Talkai pasirinkta ne tik vasaros sezono pradžios šventė, kurią vainikuos naktinis laivų paradas, bet ir Europos jūrų diena.

„Džiugu, kad pernai akcija buvo pastebėta ir apdovanota Aplinkos ministerijos padėkos raštu už aplinkosaugines iniciatyvas. Mes ir toliau skatinsime vis daugiau organizacijų prisijungti prie šios švietėjiškos iniciatyvos“, - pasakoja vienas akcijos iniciatorių asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentas Tadas Šatkauskas.

Šįmet prie talkininkų būrį papildė Klaipėdos sporto centro bei Irklavimo centro treneriai ir jų auklėtiniai, po vandeniu darbavosi penki nardymo centro „Oktopusas“ nardytojai, šiukšles iš Danės plukdė penkios valtys, prisijungė Lietuvos skautų Pamario tuntas. Jie ne tik mokė vaikus rūšiuoti atliekas, bet ir aiškino, kaip rišti jūreiviškus mazgus, kvietė žaisti žaidimus.

Danės pakrantėse daugiausiai rasta stiklo butelių, metalinių skardinių ir plastiko taros. Iš Danės ties Pilies tiltu ištraukta nemažai automobilių padangų, visokiausių gelžgalių, virvagalių, buities rakandų, net skalbyklė, aptikta didžiulių betono luitų, kuriuos iškelti reikia specialios technikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.