Kas meluoja: ministrė B. Vėsaitė ar verslininkai?

Penktadienį susitikusi su premjeru Algirdu Butkevičiumi į skandalą įklimpusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė tikino, kad jos nesaisto jokie ryšiai su verslininkais, o skrydį į Kazachstaną privačiai užsakytu lėktuvu jai pasiūlė kelionių planavimo agentūra.

Ministrė B. Vėsaitė ginasi nuo kaltinimų.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka
Ministrė B. Vėsaitė ginasi nuo kaltinimų.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 24, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:14 AM

Tuo tarpu koncerno „Arvi“ vadovai kalba priešingai - jie viešai pripažįsta patys pasiūlę Ūkio ministerijos vadovams skristi kartu.

Nepaisant abejonių, ar ministrė sako tiesą, prezidentės Dalios Grybauskaitės, Seimo pirmininko Vydo Gedvilo, Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderių pareiškimų, premjeras A. Butkevičius ir toliau gina ūkio ministrę. Jis ragina palaukti socialdemokratės elgesį nagrinėsiančios Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo.

Koalicijos partnerių raginimus B. Vėsaitei atsistatydinti premjeras penktadinį prilygino politikavimui. Jį taip pat nustebino Seimo pirmininko V. Gedvilo kalbos, kad pirmadienį koalicijoje bus diskutuojama apie ministrų postų perskirstymą. Esą galėtų trauktis ne tik B. Vėsaitė, tačiau ir nemažai kritikos sulaukiantis sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis. 

„Tai labai didžiulė man staigmena, neturiu tokios informacijos. Tai yra tam tikri politiniai pareiškimai.  Yra koalicijos pasirašyta sutartis ir ji bus tęsiama", - pareiškė ministras pirmininkas. 

Jis nesureikšmino prezidentės D. Grybauskaitės pareiškimo, kad ministrės likimas bus sprendžiamas pimadienį Prezidentūroje. Anot premjero, tai bus įprastas kassavaitinis susitikimas su šalies vadove. Juose aptariamos valstybės  aktualijos. 

Opozicijos atstovai teigia, kad ministrė teigdama, jog pirkti bilietą į privatų skryydį jai pasiūlė kelionių planavimo agentūra, meluoja. Kelionių planavmo agentūros bilietus politikams siūlo tik į reisinius lėktuvus. 

Į Kazachstaną kelis kartus skridęs buvęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis teigia, kad paprastai kelionių planavimo agentūros prieš rezervuodamos bilietus ministrams pasiūlo kelis skrydžių variantus. Be to, kelionių planavimo agentūros niekada nesiūlo įsigyti bilietų į privačių bendrovių ar žmonių verslo skrydžius, nes jie yra uždari.

Koncerno "Arvi" vadovai pripažįsta pakvietę ministerijos vadovus skristi kartu. Taip jie norėjo sumažinti kelionės išlaidas, nes aštuonių vietų lektuve buvo laisvų vietų. Vieno žmogaus skrydis, žiniasklaidos teigimu, galėjo kainuoti apie 13 tūkst. litų, tačiau iš ministrės buvo paprašyta penkis kartus mažiau. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.