Buvęs Seimo narys kaltinamas užgrobęs pusę svetimo kiemo

Vilniaus rajone – daugiau nei dešimtmetį trunkantis karas dėl žemės. Sudervės gyventoja tvirtina, kad kaimynas, buvęs Seimo narys, užgrobė pusė jos kiemo su daugiau nei dvidešimt metų puoselėtu sodu ir pavėsine. Moteris kelis kartus nesėkmingai kreipėsi į teismą, prašė Seimo narių pagalbos – bet viskas veltui. Žemėtvarkininkai, užuot jai padėję sako, kad pati moteris užgrobė valstybinę žemę ir nevykdo teismo sprendimo ją atlaisvinti.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušrinė Ionovienė („Lietuvos ryto“ televizija)

May 30, 2013, 9:34 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:47 AM

Sudervės gyventoja Leokadija Kasaitienė su ašaromis į žurnalistus kreipėsi prašydama apginti nuo esą ją nuskriaudusio kaimyno. Jis - buvęs Seimo narys Zygmuntas Mackevičius. Moteris piktinasi, kad kaimynas savo žemes iš Panevėžio rajono atsikėlė į jos kiemą.

Pasak L. Kasaitienės, ji 20 metų naudojosi šia žeme. O kaimynas daugiau nei pusę jos esą atėmė.

Kai žemėtvarkininkai atidavė buvusiam parlamentarui apie 30 arų, kuriuos faktiškai valdė ponia Leokadija, jai teko atsisakyti pavėsinės ir ilgus metus puoselėto sodo.

„Netekom viso sodo, 26 obelų bei kriaušių, daržo su dekoratyviniais vaismedžiais, viskas lieka, negaliu nukirst, nes įtraukta kad Zygmuntas Mackevičius sodas sodintas, pavėsinę turiu nuverst... Pagal teismo sprendimą visą 318 metrų tvorą turiu verst“,- guodėsi Sudervės gyventoja.

L. Kasaitienė pasakoja, kad tarybiniais metais gavo 25 arus namui statyti. Tačiau apsitvėrė dar 30 arų ir valstybinės žemės. Tikėjosi ją išpirkti arba čia atkelti turėtą žemę iš Vilniaus. Tačiau žemę gavo ne ji, o kaimynas.

Nuo buvusio Seimo nario sako nukentėjęs ir ponios Leokadijos kaimynas Vytautas Belickas. Persikeldamas žemes Z. Mackevičius esą „nukando“ kelis metrus ir jo sklypo.

Tiesa, V. Belickas prarastos žemės neginčija. O L. Kasaitienė pagalbos kreipėsi ir į Seimo narę Rimantę Šalaševičiūtę. Anot politikės, nors Leokadija pati ne viską padarė, kad taptų teisėta žemių savininke, bet ir žemėtvarkininkai gali būti ne visai teisūs.

L. Kasaitienės kaimynas profesorius Z. Mackevičius, išgirdęs, kad ji kreipėsi į žurnalistus, ėmė moterį koneveikti.

„Ar jūs užsiimat kiekvieno padugnės reportažu, čia yra padugnės. Jinai užgrobė žemę, čia nenormalūs, asocialūs žmonės. aš jiems esu tik „šūdlenkis“, jie taip mane vadina, o aš esu profesorius. Kada ten buvau Seimo narys, tai prieš 15- 20 metų, kadangi seimo narį galima apšmeižt“, - piktinosi buvęs parlamentaras.

Žemėtvarkininkai tikina, jog L. Kasaitienė pati neteisėtai užėmė valstybinę žemę ir dabar jos neatiduoda naujam savininkui.

„Suprantu, kad žmogus užsiima kažkieno pažadu dokumentais nesutvarkytą 50 arų žemės plotą, o po to valstybė sako, kad tik 25 arai priklauso. Supratau skausmą žmogaus, nes visada norisi daugiau, bet ji net 25 arų nėra iki galo įteisinus“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Vilniaus rajono žemėtvarkos skyriaus viršininkas Laimas Dieninis.

Kas teisus šioje istorijoje dar turės paskelbti teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.