Konkursas dėl Antakalnio poliklinikos vadovo posto virsta skandalu

Konkursą Antakalnio poliklinikos vadovo pareigoms užimti gali tekti rengti iš naujo. Jame dalyvavęs ir į antrąjį etapą nepatekęs medikas konkurso rezultatus apskundė, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jul 2, 2013, 7:32 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:00 AM

Arvydas Ramelis konkurso skaidrumu suabejojo sužinojęs, kad teisingai išsprendė tik pusę testo. Vyras peržiūrėjo savo klaidas ir buvo priblokštas – jo teisingi atsakymai komisijos įvertinti kaip klaidingi. Konkursą organizavusios Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai svarsto, ką daryti ir skandalu pakvipusios istorijos nekomentuoja.

Kas vadovaus sostinės Antakalnio poliklinikai, lieka neaišku. Iš penkių kandidatų konkurse maksimalų balų skaičių surinko vienas, kiti keturi teisingai neišsprendė nė pusės testo.

Atsakymų ieškojo įstatyme

Vienam dalyviui – medikui A. Rameliui dėl tokio prasto pasirodymo kilo įtarimų. Po konkurso pasitikrinęs atsakymus, vyras nustebo, kad jo pažymėti teisingi variantai - išbraukti. „Kai radau teisingus atsakymus perbrauktus, pažymėtus kaip neteisingus, nusprendžiau juos pasitikrinti internete. Pažiūrėjau, ar mano atsakymas sutampa su tuo, kas teigiama įstatyme.

Man pasirodė, kad įstatymas reglamentuoja taip, kaip aš ir atsakiau, tačiau komisijai pateiktų atsakymų variantuose buvo nurodytas kitas neva teisingas atsakymas, bet jis neatitinka teisinio reglamentavimo“, - stebėjosi A. Ramelis. Jis teigė tokių teisingai pažymėtų, bet komisijos išbrauktų atsakymų radęs kur kas daugiau nei jam pritrūko testui išlaikyti.

Kodėl teisingi testo atsakymai buvo išbrokuoti, už konkurso organizavimą atsakingas savivaldybės atstovas negalėjo paaiškinti. Esą tai aiškinasi speciali komisija, kuri ir nuspręs - anuliuoti rezultatus ar ne.

Laukia milijonų dalybos

„Man dabar sudėtinga kažką komentuoti. Konkursas yra apskųstas, bet šią savaitę turėtų paaiškėti, ar teks anuliuoti jo rezultatus. Testuose įsivėlė dvi techninės klaidos, tai ir papiktino konkurso dalyvį. Bet jos įtakos konkurso rezultatams neturėjo“, - tvirtino Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gintaras Žandaravičius.

A. Ramelis stebisi valdininkų teiginiais, kad galėjo įsivelti techninė klaida. Anot jo, tokiu atveju kyla klausimas, kaip maksimalų balų skaičių surinko nugalėtojas Evaldas Navickas. Šis kalbėti apie konkursą nebuvo linkęs.

„Lietuvos ryto“ televizijos žiniomis, aistros dėl Antakalnio poliklinikos vadovo kėdės verda ne šiaip sau. Šiuo metu kurpiami planai sujungti kelias gydymo įstaigas ir parduoti dalį milijoninės vertės nekilnojamojo turto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.