Policininkai galės užsidirbti batams

„Jeigu namo parneščiau tik valdišką atlyginimą, mane žmona jau seniai būtų iškeitusi į kitą”, – liūdnai šyptelėjo ugniagesys gelbėtojas, po tarnybos, žargonu kalbant, „chaltūrinantis” – remontuojantis butus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 9, 2013, 7:47 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:35 PM

Iki šiol tokia pareigūnų veikla buvo pusiau legali – vienas statutas ją lyg ir leido, kitas – lyg ir draudė. Nuo liepos 1-osios statutiniai pareigūnai turi teisę dirbti papildomus darbus, gauti už tai atlyginimą.

Tad valdžiai galima tik paploti – jos sprendimas padės išsaugoti ne vieno pareigūno šeimą. Teisėtvarkininkų atžalos augs matydamos tėtį, mamą. Gal užaugę darnioje šeimoje ir patys sumanys krimsti pareigūno duoną, kartu remontuodami butus ar taisydami automobilius.

Be to, pareigūnas, po tarnybos sėdęs, pavyzdžiui, prie taksi vairo, suteiks saugumo jausmą. Juk iš tokio taksisto keleiviai nesulauks akibrokštų, o nedrausmingus klientus jis be vargo paauklės. Tas pat – ir po darbo prie baro stojęs policininkas. Sutramdyti įkaušėlį jam – vieni niekai.

Ramiau bus ne tik piliečiams, bet ir Vyriausybei. Juk prie jos rūmų per darganą atėję piketuoti pareigūnai be batų atrodė tikrai nekaip. O jei dabar pamėgins nusiauti, bus galima ir sąmokslu apkaltinti: juk leidome užsidirbti, tad nestovėkite basi.

Lengviau valstybei bus ir ateityje. Anksti išėję į pensiją pareigūnai bus įgudę santechnikai, plytelių klojėjai ar vadybininkai. Tokie nestovės atkišta ranka reikalaudami didesnių pensijų.

Negana to, tarp pareigūnų visiškai išnyks korupcija. Juk kam rizikuoti imant kyšį, jei gali legaliai užsidirbti.

Lieka tiktai keletas klausimų. Kaip nusiplūkęs kriminalistas-statybininkas pasivys banditus?

Ar taip pat gerai ugniagesys-taksistas malšins liepsnas?

Ar patrulis-barmenas išvarys iš naktinio klubo chuliganus, jei gaus iš jų arbatpinigių?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.