„Menų spaustuvė“ permokėjo už kėdes, Antakalnio ligoninėje nerasta įsigytų pertvarų

Viešoji įstaiga „Menų spaustuvė“

„Menų spaustuvė“ pagal 2011–2012 metais sudarytas baldų pirkimo-pardavimo sutartis įsigijusi baldus – 296,2 tūkst. litų valstybės lėšų naudojo neracionaliai.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
„Menų spaustuvė“ pagal 2011–2012 metais sudarytas baldų pirkimo-pardavimo sutartis įsigijusi baldus – 296,2 tūkst. litų valstybės lėšų naudojo neracionaliai.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:21 AM

„VšĮ „Menų spaustuvė“ pagal 2011–2012 metais sudarytas baldų pirkimo-pardavimo sutartis įsigijusi baldus – 296,2 tūkst. litų valstybės lėšų naudojo neracionaliai“, - rašoma ketvirtadienį paskelbtoje Vilniaus miesto savivaldybės audito ataskaitoje.

Kontrolierių teigimu, įstaiga pagal paslaugų teikėjo parengtą interjero projektą įsigijo išskirtinio dizaino ir savybių nestandartinius baldus bei paaiškino, kad jie reikalingi siekiant atitikti tarptautinius teatro ir šokio poreikius, norint išvengti užsienio svečių pastabų, nusiskundimų. Tačiau dalis baldų naudojami administracijos ir rezidentų biuro darbui (30 darbo vietų).

„Be to, įsigyti išskirtinio dizaino ir savybių nestandartiniai baldai yra panašūs į standartinius rinkoje siūlomus baldus. Palyginę VšĮ „Menų spaustuvė“ nupirktų baldų dizainą ir kainas su panašaus dizaino baldų rinkos kainomis nustatėme, kad nupirktų baldų dizainas beveik nesiskiria nuo rinkoje esančių, o jų kainos nuo 1,2 iki 5,2 kartų didesnės nei rinkos“, - teigiama Valstybės kontrolės ataskaitoje.

Auditoriai taip pat atkreipė dėmesį, kad „Menų spaustuvė“ nesilaikė su tiekėju sudarytos baldų pirkimo ir pardavimo sutarties sąlygų, nes praėjusiais metais už 20,2 tūkst. litų įsigijo baldų, neatitinkančių sutarties priede nurodytų techninės specifikacijos reikalavimų ir taip pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimus.

Auditoriai priekaištų turėjo ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnio filialui. Jis 2007–2012 metais vykdė investicijų projektą, pagal kurį gydymo įstaiga rekonstruota, pirkta medicinos įranga. Projekto vertė iš viso siekė 12 mln. 701 tūkst. litų.

Atliktų darbų akte nurodyta, kad sumontuota 13,79 kvadratinio metro surenkamų-išardomų pertvarų su įstiklinimu, bet kontrolieriai nustatė, kad faktiškai pertvarų nėra.

„Ligoninė paaiškino, kad sumontuotos pertvaros buvo demontuotos ir saugomos filialo patalpose, tačiau nepateikė tai įrodančių dokumentų. Nuvykus pakartotinai apžiūrėti, pertvarų nerasta“, - rašoma ataskaitoje.

Rangovui už pertvaras, kurių rasti nepavyko, sumokėta 16 tūkst. 773 litai.

Antakalnio ligoninės vyriausioji finansininkė Janina Valiukevičienė BNS paaiškino, kad minėtos pertvaros buvo sumontuotos, bet paaiškėjo, kad projektas padarytas netinkamai, ir pertvaros negali būti naudojamos. Jos buvo išmontuotos ir saugomos sandėlyje. Tuo metu, kai gydymo įstaigoje lankėsi kontrolieriai, trijų iš keturių pertvarų sandėly iš tiesų nebuvo, tačiau dabar jos grąžintos į sandėlį.

Audito ataskaitoje taip pat atkreiptas dėmesys, kad savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras pažeidė sudarytas su tiekėjais sutartis, nes 168 tūkst. 170 litų avansu sumokėjo už neatliktas paslaugas, nors sutartyse išankstiniai mokėjimai nebuvo numatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.