Jūros šventėje pristatomas dujų terminalo laivas

Suskystinųjų gamtinių dujų terminalo projektą įgyvendinanti bendrovė „Klaipėdos nafta“ kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius iš arti pamatyti terminalo laivą-saugyklą.

Jūros šventėje pristatomas tiksliai atkurtas būsimojo SGD terminalo laivo-dujų saugyklos modelis.<br>E. Petkutė
Jūros šventėje pristatomas tiksliai atkurtas būsimojo SGD terminalo laivo-dujų saugyklos modelis.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-12 11:44, atnaujinta 2018-03-03 02:49

Šį savaitgalį vykstančios Jūros šventės metu visuomenei pristatomas šio laivo modelis, atrodantis lygiai taip pat, kaip Pietų Korėjoje pastatytas laivas, tik sumažintas 137 kartus. Modelį sukūrė gamyklos „Hyundai“ meistrai, Lietuvai statantys terminalo laivą, kuris į Klaipėdos uostą bus atplukdytas kitų metų rudenį.

„Tai nėra tik laivo korpusas, o tiksli laivo kopija su visais smulkiausiais vamzdeliais ir linijomis. Manome, jog ne visi turės galimybę išvysti tikrąjį terminalo laivą iš arti, todėl norime suteikti galimybę klaipėdiečiams ir miesto svečiams pamatyti laivo modelį, suprasti, koks jis bei kokią svarbią užduotį atliks“, - teigė bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Spalvą išrinko klaipėdiečiai

Laivo modelis pagamintas iš plastiko, jo ilgis - 2,15 m, plotis ir aukštis - 0,5 m, o svoris siekia 130 kg. Jis nudažytas mėlynai – taip pat, kaip ir didysis terminalo laivas. Pasaulio uostuose esantys dujų terminalai paprastai nudažomi ryškia oranžine spalva, taip užtikrinant jų matomumą ir saugumą uostuose. Tačiau lietuviai pasirinko mėlyną spalvą, atsižvelgdami į aplinkosaugininkų rekomendacijas. Švelni mėlyna spalva netrikdo praskrendančių paukščių, tokią spalvą pageidavo matyti ir klaipėdiečiai, dalyvavę bendrovės „Klaipėdos nafta“ surengtoje apklausoje.

Jūros šventėje kasmet apsilanko nuo pusės iki milijono žmonių, tad, įmonės vadovų teigimu, tai puiki proga iš arčiau supažindinti visuomenę su suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektu.

Apžiūrėti laivo modelį bus galima liepos 26-28 dienomis Meridiano skvere įsikūrusioje informacinėje palapinėje. Čia visam savaitgaliui įsikūrę specialistai pristatinės SGD terminalo projektą, atsakys į visus kylančius klausimus, pateiks dominančios informacijos.

Darbai neatsilieka nuo plano

Palapinėje įrengtame ekrane nuolat bus rodomi vaizdo siužetai apie tai, kas yra suskystintosios gamtinės dujos, ar dujų terminalas yra saugus, kaip atrodo į vandenį nuleistas SGD laivas-saugykla.

Įmonė žada nepamiršti ir mažųjų šventės dalyvių. Jiems bus atskirai rengiamos viktorinos, kuriose nebus pralaimėtojų – prizais bus pradžiuginti visi.

Bendrovė “Klaipėdos nafta” jau daugelį metų yra tarp didžiųjų Jūros šventės rėmėjų. Jos atstovų teigimu, SGD terminalo projekto įgyvendinimo darbai vyksta pagal numatytą planą. Šiuo metu Pietų Korėjoje statomas laivas - saugykla, tuo pat metu Lietuvoje projektuojama krantinė, prie kurios laivas bus švartuojamas, taip pat jungiamasis vamzdynas.

„Visos svarbiausios sutartys jau pasirašytos, tad lieka tik atidžiai stebėti bei kontroliuoti rangovų vykdomą darbą“, - teigė R. Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.