Klaipėdos rotariečiai pagerbė pirmtakus

Prieš 75 metus Klaipėdoje įsikūrė pirmasis Rotary klubas - jo nariai

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 16, 2013, 6:06 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:04 AM

Ant istorinio pastato sienos pritvirtinta paminklinė lenta su užrašu „Šiame pastate 1938 - 1939 metais veikė pirmasis Klaipėdos Rotary klubas“ - šiandieninių uostamiesčio rotariečių pagarbos ženklas šio labdaringo judėjimo pirmtakams.

Rotari „Klaipėdos“ klubo prezidentas Saulius Jokužys džiaugėsi, kad idėja prisiminti prieškario rotariečius suvienijo visus uostamiesčio Rotary klubus.

Pirmasis klubas gyvavo tik vienuolika mėnesių, nes 1939-ųjų kovą Klaipėdą aneksavo Vokietija. Prieškarinėje Lietuvoje buvo spėję įsikurti tik trys Rotary klubai - Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje.

Atminimo lentos projekto autorius - rotarietis Vytenis Mazurkevičius. Atidengimo ceremonijoje uostamiesčio rotariečius pasveikino Rotary apygardos valdytojas Juozas Šarkus, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Lentą pašventino broliai pranciškonai Evaldas ir Benediktas.

Po to rotariečiai sėdo į pramoginį laivą „Venus S“, porą valandų plaukiojo po Klaipėdos akvatoriją ir klausėsi pasakojimų apie uosto dabartį ir perspektyvas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.