A. Šemeta apie pirmininkavimą ES Tarybai: „Pradžia tikrai gera“

Lietuva sklandžiai perėmė pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai vairą, tačiau apie rezultatus kalbėti dar per anksti, mano Europos Komisijos (EK) narys, atsakingas už finansinį programavimą, biudžetą ir kovą su sukčiavimu, Algirdas Šemeta.

A. Šemeta atviravo, kad jo kolegos, EK nariai, Lietuvos pirmininkavimo pradžios renginiams negailėjo pagyrų, be to, visi akcentavo aukštą organizuotumo lygį.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
A. Šemeta atviravo, kad jo kolegos, EK nariai, Lietuvos pirmininkavimo pradžios renginiams negailėjo pagyrų, be to, visi akcentavo aukštą organizuotumo lygį.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2013, 9:58 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:57 PM

„Gera pradžia - pusė darbo. Aš manau, kad Lietuvos pradžia tikrai yra gera. Be abejo, dar tik pirmosios savaitės, daugiausiai skirtos Lietuvos prisistatymui tiek čia, tiek ir Briuselyje, bet ir tie prisistatymai pavyko labai puikiai“, - antradienį interviu „Žinių radijui kalbėjo jis.

A. Šemeta atviravo, kad jo kolegos, EK nariai, Lietuvos pirmininkavimo pradžios renginiams negailėjo pagyrų, be to, visi akcentavo aukštą organizuotumo lygį.

„Lietuvai pavyko gana greitai susitarti dėl šalių-narių pozicijos dėl 2014 m. ES biudžeto. Toliau lauks derybos su Europos Parlamentu šiuo klausimu“, - pirmuosius šalies darbus vardijo EK narys.

Jo teigimu, galutinai Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai bus galima įvertinti gruodžio mėnesį, o iki tol jos laukia dar gausybė sprendimų ir darbų.

Lietuva prie pirmininkavimo ES Tarybai vairo stojo liepos 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.