Lietuvos muzikos ir teatro akademiją įvertino ekspertai

LMTA pasiekė jos veiklą neseniai tyrusios tarptautinės ekspertų komisijos išvados. Išnagrinėję Akademijos strateginį planavimą ir valdymą, studijas ir mokymąsi visą gyvenimą, mokslo ir meno veiklą, poveikį regionų ir visos šalies plėtrai, jie pažymėjo šios mokyklos didelį potencialą, pelnytą palaikymą ir populiarumą.

LMTA veiklą tyrė tarptautinė ekspertų komisija.<br>R. Danisevičius
LMTA veiklą tyrė tarptautinė ekspertų komisija.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:13 PM

Ypač teigiamai įvertinta tarptautinė LMTA veikla – dalyvavimas Europos aukštojo mokslo erdvės kūrimo, susijusio su muzika, procesuose, darbas Europos konservatorijų asociacijoje (Association Européenne des Conservatoires, AEC) ir Europos meno institutų lygoje (ELIA). Atkreiptas dėmesys į naujoves doktorantūros studijose, bendradarbiavimą su muzikos mokyklomis, jaunų akademijos darbuotojų energiją, iniciatyvumą bei jiems teikiamą patyrusių darbuotojų paramą.

Didelį įspūdį ekspertams padarė neseniai atidarytas Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius (AMII) – iniciatyva, suteikianti galimybių kurti novatoriškas bendradarbiavimo formas su verslo pasauliu.

Vertinimo komisija pateikė ir rekomendacijų Akademijos veiklos tobulinimui. Pirmiausia patariama ieškoti galimybių sustiprinti korporatyvinę tapatybę - atskiriems padaliniams susitelkiant vienoje vietoje. Tai suteiktų glaudesnio bendradarbiavimo galimybių, padidintų veiklos efektyvumą.

Patariama plačiau skleisti ir viešinti institucijos veiklos stebėsenos duomenis, sukurti savitą mokymosi visą gyvenimą metodiką, išgryninti mokyklos bendradarbiavimo ir poveikio visuomenei tikslus, suvokiant, kad Akademijos vaidmuo – ne tik propaguoti meno veiklos rezultatus, bet ir ugdyti visuomenę, formuoti jos meninį skonį.

Vertinimą organizavo Studijų kokybės vertinimo centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.