Seimo narių galvose suskambo varis

Kaip Zambijoje varį kasa? Keistas klausimas?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2013-07-26 06:00, atnaujinta 2018-03-02 14:35

Bet jis, pasirodo, parūpo mūsų Seimo nariams, įkūrusiems ryšių su Zambija grupę.

Kadangi vario kasyba, kukurūzų ir cukranendrių auginimas yra šios valstybės Vidurio Afrikoje ekonomikos pamatas, bičiuliautis sumaniusiems parlamentarams neišvengiamai teks tuo domėtis aplinkiniais keliais. Mat ryšių su Zambija grupės pirmininkas „darbietis” S. Dmitrijevas šioje šalyje dar niekada nebuvęs.

Apskritai Lietuvos politikai su Zambija iki šiol turėjo mažai ką bendra. Nebent europarlamentarė R.Morkūnaitė, prieš porą metų ten stebėjusi rinkimus ir aikčiojusi matydama, kaip balsuotojams žymekliu pažymimi nagai, kad jie neateitų savo balso atiduoti antrą kartą.

S. Dmitrijevas tikisi, kad metų pabaigoje pasiseks surengti Zambijos politikų viešnagę Lietuvoje. Draugystės tilto su Afrika sumanytojas įsitikinęs, jog su šia egzotiška šalimi reikia bendrauti, nes jos ekonomika kyla.

Vario kasyba Zambijoje rūpi dar dešimčiai „darbiečių”. Kitų partijų atstovų parlamentinėje grupėje gerokai mažiau – po keturis „tvarkiečius” ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovus, pora socialdemokratų.

Kai kurie grupės nariai jau spėjo prisipažinti, kad nemato šviesių perspektyvų bendradarbiauti su Afrikos šalies parlamentarais.

Gal į S. Dmitrijevo suburtą bičiulystės su Zambija grupę susirinko Seimo nariai, nepasižymintys aktyvumu ir bent taip siekiantys imituoti veiklą? Pasirodo, ne. Nemažai jų parengę po 30 ar 40 teisės aktų projektų, o su afrikiečiais nemezgantys draugystės jų kolegos įstengė išstenėti vos po kelis.

Tiesa, ryšių su Zambija grupės narių prikeptų projektų Seimas palaimino vos po kelis.

Kitaip sakant, projektai buvo rašyti šakėmis ant vandens. Regis, panašus likimas laukia ir didelės draugystės su Zambija užmojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.