Jaunuoliai Kaune veržiasi tapti kino aktoriais

Aktoriaus šlovė – saldi lyg medus. Tuo šią savaitę buvo galima įsitikinti Kauno kino studijos paskelbtoje aktorių atrankoje. Romantiško vaidmens siekę jaunuoliai prisipažino, jog prieš kameras sutiktų ir bučiuotis, ir nusimesti drabužius.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 27, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:02 PM

Tapti jauno režisieriaus Nerijaus Broko kuriamo filmo „Susitikimo vieta – Kaunas“ veikėjais panoro per šimtą jaunų kauniečių.

Nors buvo skelbiama, kad atrankoje laukiami gražūs, artistiški, drąsūs ir kamerų nebijantys jauni žmonės, ne vienas į „Romuvos“ kino teatrą atskubėjęs dalyvis neišsiskyrė nei išvaizda, nei drąsa.

Netrūko ir tokių, kuriems prieš komisiją kinkos nedrebėjo. Kai kurie jaunuoliai jautėsi lyg tikri profesionalai, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Jie šoko, dainavo, porino anekdotus ir laidė sąmojį.

Inžinierių patraukė menas

„Jei režisierius paprašytų, tikrai sutikčiau vaidinti nuogas. Jeigu reikėtų padaryti ką nors labai ekstremalaus, taip pat problemų nekiltų. Aš kompleksų neturiu“, – tvirtino 24 metų Robertas Martūnas, kuris filme sutiktų nusifilmuoti be jokio atlygio – vien už galimybę patirti naujų įspūdžių.

Statybos inžinieriaus profesiją įgijęs jaunas vyras šiuo metu niekur nedirba, nes neseniai suprato, kad darbas pagal specialybę jam nėra prie širdies. Jį kur kas labiau traukia meniški projektai.

Paklaustas, kuo galėtų nustebinti atrankos komisijos narius, R. Martūnas pasakojo nuotykius iš savo gyvenimo ir čia pat scenoje parodė keletą gana sudėtingų breiko judesių.

Išskirtine Kauno vieta vaikinas įvardijo Vytauto parko karuseles.

„Nors jos senos ir ne itin patrauklios, tačiau kelia ilgesingus vaikystės prisiminimus“, – atvirai pasakojo R. Martūnas.

Sumišo dėl prašymo nusikirpti

Būsimoji „Varpo“ gimnazijos abiturientė Monika Kondrotaitė scenoje truputį sumišo išgirdusi klausimą, ar dėl vaidmens kine galėtų nusirėžti ilgus garbanotus plaukus. Tačiau po kelių akimirkų suprato, jog tai buvo tik režisieriaus provokacija, ir šukuosenos keisti jai nereikės.

Septyniolikmetė į aktorių atranką atėjo išmėginti savo jėgų. Mergina iki šiol didelėje scenoje nėra buvusi, tačiau ne vienus metus vaidina mokyklos dramos būrelyje.

„Jeigu filmas bus apie du vienas kitą įsimylėjusius žmones, be bučinių jo neįsivaizduoju. Artimo draugo šiuo metu neturiu, todėl prieš kamerą su kitu aktoriumi bučiuotis galėčiau drąsiai“, – sakė mergina.

M. Kondrotaitei Kaunas primena Paryžių. „Mūsų miestas, kaip ir Paryžius, turi kažką savito ir labai žavaus. Daugelyje miestų tokio unikalumo pajusti neįmanoma. Todėl Kauną myliu ir iš jo išvykti nežadu“, – kalbėjo moksleivė.

Svajoja patekti į Holivudą

Jono Jablonskio gimnazijoje dvyliktą klasę lankysianti Rūta Stonytė viena iš nedaugelio dalyvių, į atranką atėjusių lydima artimųjų. Aštuoniolikmetė atvyko su motina Snieguole Stoniene.

„Mama šalia manęs ne todėl, kad jaudinčiausi. Ji mane atvežė į atranką ir sutiko palaikyti. Scenos nebijau, nes joje esu nuo pat vaikystės“, – tvirtino dramos pamokas mokykloje lankanti bei Kauno valstybinio muzikinio teatro spektakliuose pasirodanti mergina.

R.Stonytė ateitį sieja su kino aktorės karjera. Pernai vasarą ji buvo išvykusi į JAV, Bostoną, kur pusantro mėnesio mokėsi aktorystės meno. Šiame mieste ji trokšta mokytis ir baigusi gimnaziją.

„Galbūt kada nors laimė nusišypsos vaidinti Holivude, tačiau dabar labai norėčiau tapti filmo apie Kauną aktore. Tai – mano gimtasis miestas, kurį mylėsiu kur begyvenčiau“, – sakė mergina.

Tiktų ir antraplanis vaidmuo

Atrankoje R. Stonytė sutiko bendramokslį Gediminą Vainauską.

Būsimasis tos pačios gimnazijos abiturientas taip pat lanko dramos būrelį mokykloje, tačiau prieš didelę auditoriją vaikinui vaidinti kol kas neteko.

„Mane traukia vaidyba. Norėčiau, kad kino studijos komandos būčiau pastebėtas ir atrinktas filmuotis kine. Jeigu nepavyks tapti pagrindiniu herojumi, ne mažiau nudžiugčiau gavęs ir antro plano vaidmenį. Vis tiek tai būtų neįkainojama patirtis“, – neslėpė G. Vainauskas.

Vaikinas mano, kad filmuojantis kine galėtų praversti jo pašėlęs būdas, drąsa, naujovių troškimas ir aistra automobiliams.

„Nuo mažens domiuosi automobilių sportu ir kartingais. Jeigu filmas kuriamas apie šiuolaikinį žavų ir drąsų kaunietį su polėkiu, mano pomėgis greitoms transporto priemonėms gali praversti“, – įsitikinęs vaikinas.

Filmu sieks garsinti Kauną

Mantvidas Žalėnas, Kauno kino studijos direktorius:

„Kauno kino studijos kuriamu trumpametražiu filmu siekiama garsinti Kauno vardą, atskleisti jo unikalias vietas, žavesį, architektūrą, išskirtinumą per šiame mieste dieną ir naktį verdantį gyvenimą.

Filme bus parodyta Kaune susitikusių dviejų žavių jaunų žmonių romantiška meilės istorija.

Todėl atrankoje laukėme gražių, artistiškų, jaunų žmonių, kurie savo charizma sužavėtų kauniečius ir miesto svečius, leistų suprasti, jog čia jaunimui gera gyventi, kurti, mylėti, tobulėti.

Nustebino tai, kad į atranką atėjo tiek daug įdomių, žavių ir mylinčių Kauną žmonių. Komanda dar sprendžia, kurie jaunuoliai galėtų tikti vienam ar kitam vaidmeniui.

Kai bus aiškūs aktoriai, prasidės filmavimo darbai. Tai turėtų įvykti rugpjūčio mėnesį. Filmuojama bus Laisvės alėjoje, „Žalgirio“ arenoje, senamiestyje, Kauno rotušėje, Karaliaus Mindaugo prospekte, Prisikėlimo bažnyčioje, Aleksoto apžvalgos aikštelėje ir funikulieriuje, Kauno valstybinėje filharmonijoje ir kitose vietose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.