Rokas prieš „žvaliųjų“ sektą ir už demokratiją

Šeštadienio pusdienį orą drebino malūnsparnis. Miesto centrą siautė stambios policijos pajėgos. Vilniaus centras tapo galimo konflikto židiniu. Netikėtai štai tokį patyriau savo gimtąjį miestą įprastą šeštadienio rytą.

Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Kubilius

Jul 27, 2013, 7:32 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:49 PM

Negeras grėsmės jausmas smelkė, matyt, ne vieną vilnietį ar sostinės svečią. Mane aplankė ne tik jausmas, bet ir labai konkretus prisiminimas. Ypač tas savaitgalio nerūpestingumą trikdantis malūnsparnis.

Tai man priminė Belfastą, Šiaurės Airijos sostinę, kurioje lankiausi prieš keliolika metų. Ten irgi virš miesto nuolat grėsmingai birbė malūnsparnis, iš kurio su spec. įranga spec. pajėgos stebėjo ginkluotų grupių judėjimą. Mieste zujo grėsmingai šarvuotieji policijos automobiliai. Taigi visur – ore ir ant žemės - tvyrojo grėsmė.

Kodėl ir mano gimtasis ir mylimasis miestas staiga tapo konflikto zona? Kodėl aš negalėjau ramiai šeštadienį išgerti mėgstamos puodelio kavos įprastoje vietoje ir gėrėtis vasarišku miestu? Kodėl mano teisė į man įprastą miestietišką malonumą buvo atimta, o jos vietoje valstybė įteikė konflikto zoną ir grėsmės nuojautą?

Todėl, kad Gedimino prospektas buvo atiduotas grupei žmonių, kuriuos reikia saugoti, nes anie iššaukia agresiją. Ši grupė save vadina „gėjais“.

Vadinkime juos lietuviškai – „žvaliaisiais“ (angl. gay – žvalus, linksmas). Ir nepainiokime „žvaliųjų“ su padoriais homoseksualumą savyje išgyvenančiais vyrais ar moterimis.

Turiu tokių draugų. Juos gerbiu, jie gerbia mane. Jie yra visateisiai ir visaverčiai Lietuvos piliečiai ir marširuoti gatvėmis su „UAB“ „Lietuvos gėjų lygos“ vedinais „žvaliaisiais“ jiems tiesiog yra nekultūringa ir amoralu.

Taip ir neaišku, kokių pilietinių teisių „žvaliųjų“ mažumai trūksta? Kokios išskirtinės „lygybės“ jiems reikia? Ir kaip šį jų konfliktinė manifestacija padidino Lietuvos piliečių visuomenės gėrį?

Jei ši manifestacija yra ginama nuo kitų piliečių, kodėl ji vyksta viešai pagrindinėje šalies gatvėje? Kodėl skurdžiomis ašaromis bliaunančios policijos pajėgos ir senkančios jėgos yra naudojamos konfliktuojančios agresyvios „žvaliųjų“ mažumos teisėms ir laisvėms užtikrinti?

Pagaliau, kodėl mano kaip mokesčio mokėtojų pinigais agresyviai neigiama mano teisė į šeštadienio kavą mano mėgstamoje Vilniaus vietoje?

Kodėl mano teises ginanti Lietuvos teisė skatina konfliktą piliečių tarpe? Kodėl už agresyvios mažumos manifestacijos saugumą krūvą pinigų sumoka mokesčių mokėtojai, kuriems ši manifestacija yra atgrasi? Kodėl už mažumos teisė į itin savitą malonumą moka dauguma?

Atsakymas slypi, matyt, Europos Sąjungos propaguojamuose ideologinėse laisvėse ir teisėse, kurias imasi propaguoti Lietuvos teismas ir jo ginamos agresyvias ideologijas išpažįstančios grupės.

Demokratija pirmiausiai reiškiasi taikiu pilietiniu sambūviu. Demokratijos laisvė yra laisvai piliečių sutelkto ir išpuoselėto bendrabūvio faktas.

Ideologinės mažumos griauna pilietinį sutarimą, taigi, pačią demokratiją. Būtent tuo Lukašenkos režimas ir skiriasi nuo demokratijos. Esu Lietuvos pilietis būtent todėl, kad mano teisė į taikią šeštadienio ryto kavą yra neatimama.

Šią laisvę ir pačią demokratijos idėją šiandien paneigė gausios policijos pajėgos, kurios gynė piliečių santarvę griaunančią agresiją.

Ar vardan keistos iš Europos Sąjungos institucijos atplūstančios ideologijos mes griauname savo Lietuvos demokratiją? Ar grėsmingas policijos reidas ir yra „europietiškos“ laisvės raiška?

Pagaliau ... ar Lukašenkos režimas irgi yra demokratija? Ar Europos Sąjungos ateitis yra agresyvėjantis ideologizuotas totalitarizmas?

Laisvė slypi piliečių sutarime ir susitelkime praktikuoti bendrai priimtiną gyvenimo būdą. Todėl konfliktuojančius ideologinius „gėrius“ prašome brangiai švęsti privačiai išsinuomotame Pabradės poligone ir netrikdyti piliečių sutelktos brangios laisvės.

Tą pačią grėsmės valandą šalia Baltojo tilto džiaugsmingai pramogavo šeimų būrelis su savo vaikučiais. Ten nebuvo policijos. Tiesiog buvo šeimos ir iš meilės gimusi sveika Lietuvos ateitis. Ne ideologizuotos ir agresyvėjančios Europos Sąjungos, bet taiki, morali ir neabejotinai vaisinga Lietuvos ateitis.

Labai tikėkimės, kad „žvaliųjų“ sekta Europos Sąjungos pagalba neįsisavins šios valstybės ir kitą kartą nelieps šaudyti iš grėsmingo malūnsparnio šių šeimų kaip netoleruotinų liekanų iš „netolerantiškų“ laikų.

Štai prieš kokią grėsmę pasipriešino šioje valstybėje savo homoseksualumą laisvai išpažįstantis Rokas Žilinskas. Dėkui ir šiam Lietuvos demokratijos gynėjui prieš „žvaliųjų“ sektos agresiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.