Fejerverkas virš piliavietės vainikavo Jūros šventės linksmybes

54-ąjį kartą Klaipėdoje vykstanti Jūros šventė suskambėjo aukščiausiu akordu – jau dvi dienas mieste besitęsiantį renginių maratoną vainikavo šventinis fejerverkas. Įvairiaspalviai ugnies žiedai skleidėsi istorinėje vietoje – virš Klaipėdos piliavietės.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 28, 2013, 1:54 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:45 PM

Fejerverkas – neatsiejama Jūros šventės dalis, šeštadienio vakaro linksmybių kulminacija. Antrąją ir pagrindinę šventės dieną į uostamiestį, rodos, suplūdo visa Lietuva. Vėlai vakare Teatro aikštė buvo sausakimša. Norint patekti arčiau scenos teko brautis per minią žmonių, susirinkusių pasiklausyti didžiųjų vakaro koncertų. Jie tradiciškai vyko dviejose scenose - Teatro aikštėje ir Kruizinių laivų terminale. Taip audringai švenčiančią Klaipėdą galima pamatyti tik kartą per metus - Jūros šventėje.

Kruizinių laivų terminale pirmąkart Lietuvoje ir Baltijos šalyse koncertavo latino muzikos atlikėjai iš Nyderlandų – „Trafassi“. Kaip ir buvo tikėtasi, šis pasirodymas Jūros šventės publikos sutiktas itin šiltai. Šio koncerto sėkmės dar kartą patvirtino Lotynų Amerikos muzikos populiarumą mūsų šalyje. Vakarėjančių marių fone ji skambėjo itin egzotiškai.

Jūros šventės karalystės šeimininkai ir šiemet nudžiugino populiariosios lietuviškos muzikos gerbėjus. Teatro aikštėje į sceną žengė legendinė klaipėdiečių grupė „Studija“. Gyvi šios grupės pasirodymai Jūros šventėje jau tapo tradicija – muzikantams publika ir šįkart negailėjo ovacijų, skambant gerai žinomiems ir labiausiai pamėgtiems kūriniams, žmonės pritarė dainuodami, linguodami ir šokdami.

Toje pačioje scenoje vėliau vakare atgijo dar viena legenda – grupė „Queen“. Į jos lyderį Freddie Mercury įsikūnijo vienas mylimiausių lietuviškos pop scenos atlikėjų – Mantas Jankavičius. Jo ir grupės pasirodymas „Queen Show“ Jūros šventės programoje buvo itin laukiamas.

Šeštadienio vakarą tūkstančių svečių sulaukusi Klaipėda jau siūbavo lyg didžiulis laivas. Renginiai ir koncertai užtvindė miesto gatves ir aikštes – žmonės būriavosi senamiestyje, Danės krantinėse, linksminosi Teatro aikštėje ir prie marių.

Jūros šventės linksmybės tęsis ir sekmadienį. Organizatoriai neabejoja, kad pramogautojams nepristigs jėgų ir noro taip pat audringai ir vasariškai užbaigti karščiausią metų savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.