Litvakų išeivių organizacijos vadovas: „Būtina stiprinti jaunimo ryšius“

Lietuvos žydų išeivių bendrijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:55 PM

„Svarbiausia, kas mus domina, kad vyktų ryšiai tiesioginiai tarp Izraelio jaunimo ir Lietuvos jaunimo. Tas visas tiltas, kurį mes statom, mes visgi jau ne pirmos jaunystės berniukai, ir jisai kažkaip turi turėti pratęsimą. Čia buvo mūsų pagrindinė aptarimo tema“, - pirmadienį po susitikimo su Seimo pirmininku Vydu Gedvilus žurnalistams sakė J. Katzas.

Jis kalbėjo, jog grįsti šalių santykius vien ekonomika nepakanka, būtini asmeniniai ryšiai. „Grįsti santykius vien ekonomika - ekonomika yra intereso reikalas, šiandien yra interesas, rytoj ne, to nepakanka.

Čia turi būti asmeniniai ryšiai tarp žmonių. Tarp mūsų visų yra asmeniniai ryšiai, mes čia visi turim inkarus, pažįstamus, bet tarp jaunimo to nėra, o svarbiausias dalykas kiekvienoj valstybėj - jaunimas. Ant to bus (statoma - red.) ateitis, manau, ir Lietuva taip žiūri, todėl reikia didžiausią dėmesį skirti šitam klausimui“, - sakė J. Katzas.

Izraelio ir Lietuvos draugystės asociacija „Israelita“ buvo įkurta pernai. Jos steigėjai - naujos kartos litvakai, išeiviai iš Lietuvos, atvykę į Izraelį per pastaruosius kelis dešimtmečius.

Steigimo dokumentuose pažymima, kad asociacijos tikslai yra plėtoti visapusį dviejų tautų ir valstybių bendradarbiavimą, prisidėti prie abipusių kultūrinių, sportinių ir meninių ryšių palaikymo, padėti mokslo, pramonės ir verslo ryšių plėtrai, skatinti palankų Lietuvos pristatymą Izraelyje, glaudžiai bendradarbiauti su visomis abiejų šalių suartėjimo siekiančiomis organizacijomis.

Šią savaitę Lietuvoje su valstybiniu vizitu lankysis Izraelio prezidentas Shimonas Peresas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.