Vieniša motina klasta ieškojo tėvo savo vaikui

Kūdikį pagimdžiusi Anykščių rajono gyventoja norėjo gauti socialinę

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 9, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:07 AM

Teismo sprendimu, 36-erių anykštėnei R.K. teks sumokėti 1040 litų baudą. Taip pat grąžinti valstybei beveik 1000 litų, kuriuos ji gavo neteisėtai.

Prieš kurį laiką pagimdžiusi vaikelį, niekur nedirbanti anykštėnė norėjo gauti kūdikiui priklausančią pašalpą. Tačiau sužinojo, kad pinigai neskiriami tol, kol nebus nustatyta, kas yra vaiko tėvas.

Pradžioje ji sakė vieno vyro vardą. Esą, jis yra vaikelio tėvas. Tačiau po kurio laiko ėmė teigti, kad kūdikio tėvas yra jos buvęs sutuoktinis. Moteris tvirtino, kad po skyrybų jiedu su buvusiu vyru gyveno atskirai, tačiau kartais dar susitikinėdavo.

Vieniša motina prikalbino savo buvusį vyrą prisipažinti, kad jis ir yra kūdikio tėvas. Šis sutiko patvirtinti savo tėvystę ir tą padarė pas notarą. Tuomet moteris daugiau nei pusmetį gavo nedidelę valstybės paramą – iš viso 988 litus.

Tačiau to jai nepakako. Ji ėmė reikalauti, kad tėvystę pripažinęs jos buvęs vyras savo teisėtam vaikui pradėtų mokėti alimentus.

Tačiau šito buvusiajam pasirodė jau per daug. Juolab, kad nebuvo įsitikinęs, ar tikrai jis ir yra tas tėvas. Buvusios žmonos gyvenimo būdas leido tuo suabejoti.

Vyras nusprendė atlikti kūdikio DNR testą. Padarius testą paaiškėjo, kad vaiko tėvas tikrai yra ne jis.

Už savo klastą moteris stojo prieš teismą. Atsižvelgdamas į tai kad anykštėnė niekur nedirba, teismas jai leido priteistą baudą per penkis mėnesius sumokėti dalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.