Lenkijos vidaus reikalų ministras: „Lietuvių aistruolių įžeidimas - šlykštus poelgis“

Poznanės futbolo klubo „Lech“

„Lech“ aistruoliai tribūnose išskleidė transparantą su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.<br>L.Motužytės nuotr.
„Lech“ aistruoliai tribūnose išskleidė transparantą su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.<br>L.Motužytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 AM

Per ketvirtadienį Poznanėje vykusias UEFA Europos lygos atsakomąsias rungtynes „Lech“ aistruoliai tribūnose išskleidė transparantą su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“. Reaguodama į šį incidentą, UEFA paskelbė skirsianti baudą Poznanės klubui, o Didžiosios Lenkijos vaivadijos administracijos vadovas uždarė „Lech“ sirgaliams rezervuotą stadiono tribūną, kurioje buvo iškabintas įžeidžiantis užrašas.

„Nuotraukose matyti, kad aukščiau to transparanto kabo kitas – (su užrašu) „Aistruolių sporto klubas“, – Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza“ citavo B.Sienkiewicziaus interviu, duotą Lenkijos radijui. – Jeigu klubo vadovai nori tokio viešumo, tuomet kyla didelė problema, nes policija pagal įstatymus gali įžengti į stadioną tik tuomet, kai ją iškviečia organizatoriai.

Jeigu organizatoriai pradeda pernelyg švelniai elgtis su tokia publika, tai baigiasi būtent tokiais šlykščiais poelgiais. Klubo vadovai turi nuspręsti, ar nori turėti sporto klubą, ar sirgalių sporto klubą.“

Ministro nuomone, „Lech“ administracija šiuo atveju visiškai susikompromitavo.

„Jiems buvo pranešta, kad toks transparantas kuriamas; žinojo apie jo turinį, – pabrėžė B.Sienkiewiczius. – Dalis sporto klubų gyvena stebinančioje simbiozėje su (chuliganiškai besielgiančiais) sirgaliais. Tačiau šiuo atveju vykdome ryžtingą politiką. Klubai neteks pinigų, nes vaivados uždarinės tribūnas. Ir jų neteks dėl to, kad neturi drąsos. Arba pernelyg yra suaugę su elementais, kurių nenorime matyti masiniuose renginiuose.“

Dienraštis „Gazeta Wyborcza“ inicijuoja lietuvių atsiprašymo akciją. Nuorodą į šią akciją pirmadienį viename socialiniame tinkle paskelbė ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.