Oho, kokios, pasirodo, ilgos mūsų rankos

Panas Waldemaras Tomaszewskis (vardas, pavardė ir regalijos surašytos tiksliai taip, kaip norėtų pats rašinio herojus) atvėrė akis lietuviams. Eik tu sau, kokie mes kieti - pusantro šimto kvadratinių metrų skuduras Poznanės stadione. Ir ne bet kur, o aršiausių sirgalių tribūnoje. Provokacija, kurios galėtų pavydėti JAV, Rusijos, Izraelio ir kitų mums, kaip paaiškėjo klausantis pano Waldemaro, neprilygstančių valstybių specialiosios tarnybos.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Kesminas

Aug 13, 2013, 7:37 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:21 PM

Panas W.Tomaszewskis įsitikinęs, kad plakatą, iškeltą per Poznanės „Lech" ir Vilniaus „Žalgirio" futbolininkų rungtynes Lenkijoje ir reikalavusį, kad lietuvis chamas klauptųsi prieš lenką poną, iškėlė pats lietuvis chamas, kuris, atidžiai sekant pano logiką, infiltravo į stadioną ne tik skudurą, bet ir kelis šimtus savo agentų, plakatą iškėlusių - kitaip būti negali, nes joks tyras lenkas, sergėk Dieve, tokio brudo į rankas neims.

O „Lech" sirgaliai, kaip atrodo iš W.Tomaszewskio pareiškimų - tyri kaip ryto rasa.

Bravo Lietuvos tarnyboms. Taip gerai parengtos operacijos dar nėra buvę. Lietuviai saugumiečiai, prisidengę „Lech" vardu ir spalvomis, anksčiau konspiracijos tikslais išspardė ramaus suomiško Espo miesto turniketus bei metalines užtvaras, vedančias į stadioną.

Juk negalėjo to padaryti mieli Poznanės berniukai, kurių tatuiruotų nugarų plotas - maždaug keturi kvadratiniai metrai, o skustos galvos dažnu atveju - vos pusantro kumščio dydžio.

Nebent - oi, kokia klasta - lietuviai juos apgavo ir įkalbėjo elgtis būtent taip. Lietuviai pavojingi - saugokitės, lenkai. Reikia manyti, kad jie ir antiukrainietiškus užrašus prieš Vroclavo „Sląsk"rungtynes su Krokuvos „Wisla" tepliojo. Sutikite - gudru: lenkas Lenkijoje dergia ukrainietį, o ką su tuo bendra gali turėti viską sugalvojęs lietuvis?

Ir Varšuvos klubų „Legia" bei „Polonia" muštynėse, po kurių komandos kas antras tarpusavio rungtynes žaidė į aikštę spoksant ne žmonių akims, o įvairių spalvų nebylioms kėdėms, matyt, tik lietuviai dalyvavo.

Klaupkimės, chamai, nelaukdami paskutinio teismo dienos. Kauno meras Andrius Kupčinskas panui Waldemarui pasiūlė 11 metrų baudinių seriją tautų susitaikymo vardan. Kvailas chamas - įsibėgėjus keliaklupsčia įmušti neįmanoma. Tą patvirtins bet kuris futbolininkas.

A.Kupčinskui reikėjo panui Tomaszewskiui siūlyti ką nors kita. Pavyzdžiui, į įžūlų snu... - oi, chamiška prigimtis į paviršių vos neišlindo - į pasitikinčio savimi žmogaus šypseną. Pasiūlyti asmeniškai W.Tomaszewskiui - ne lenkų tautai, kurios didžioji ir sveikai mąstanti dalis su Vilniaus krašto pano mąstymu kategoriškai nesutinka.

P.S. Teksto autorius praėjusį savaitgalį Vilniuje prie Baltojo tilto stebėjo Europos paplūdimio tinklinio jaunimo čempionato finalus. Čempionate, kuriame lenkai laimėjo vieną aukso ir du sidabro medalius, teksto autorius aiškiai girdėjo pavienių antilenkiškų replikų. Autorius kategoriškai atsisako manyti, kad tai buvo Lenkijos specialiųjų tarnybų projektas ir yra pasirengęs asmeniškai atsiprašyti lenkų tautos už vietinio durniaus išpuolius. Ką panas Waldemaras į tai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.