V.Tomaševskio fantazijos Lenkijos diplomatų neįtraukė

Atvykęs į susitikimą su laikinai einančiu užsienio reikalų ministro pareigas krašto apsaugos ministru Juozu Oleku, Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Jaroslawas Czubinskis atsisakė komentuoti praėjusią savaitę Poznanėje įvykusį incidentą, kai per „Lech“ ir „Žalgirio“ varžybas lenkų sirgaliai iškabino plakatą „Lietuviškas chame, klaupkis prieš lenkišką poną“, taip sukeldami didžiulę nepasitenkinimo audrą.

Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Jaroslawas Czubinskis atsisakė komentuoti praėjusią savaitę Poznanėje įvykusį incidentą<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Jaroslawas Czubinskis atsisakė komentuoti praėjusią savaitę Poznanėje įvykusį incidentą<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Aug 13, 2013, 1:51 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:34 PM

Jis nepanoro komentuoti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderio Valdemaro Tomaševskio pasisakymų, esą už Poznanėje per „Lech“ ir „Žalgirio“ futbolo rungtynes iškeltą Lietuvą įžeidžiantį plakatą atsakinga Lietuvos specialiųjų tyrimų tarnyba.

Tuo tarpu J.Olekas portalui lrytas.lt sakė, kad ambasadorius apgailestavo dėl incidento Poznanėje. Reaguodamas į V.Tomaševskio viešus pasisakymus apie Poznanėje įvykusį incidentą, J.Olekas sakė:

„Aš apgailestauju dėl kolegos nemotyvuotų pasisakymų. Tai aiškiai chuliganiškas sirgalių veiksmas, kuris visiškai nesusijęs su Lietuvos specialiosiomis tarnybomis, su kurių darbu esu aš susipažinęs“, – sakė jis.

Lenkijos prokurorai pirmadienį pradėjo tyrimą dėl praėjusią savaitę Poznanės mieste įvykusio incidento, kai futbolo klubo „Lech“ aistruoliai per rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ išskleidė didžiulį transparantą su antilietuvišku užrašu, skelbia naujienų portalas „Wprost.pl“.

Pagal Lenkijos įstatymus, už viešą žmonių grupės įžeidimą dėl jų tautybės gresia laisvės atėmimas iki trejų metų. Poznanės vaivadija taip pat dėl incidento pradėjo tyrimą, o sirgalių tribūna nebus prieinama Poznanės „Lech“ klubo aistruoliams, praneša BNS.

Vielkopolskio vaivada Piotras Florekas Lenkijos portalui „Poznan.sport.pl“ atskleidė, kaip įžeidus plakatas pateko į stadioną.

„Jis buvo slepiamas antroje tribūnoje esančioje patalpoje, kuri nebuvo patikrinta. Šioje tribūnoje plakatas ir buvo iškeltas.

Į tribūną atėjo apie 12 sirgalių, kurių nesustabdė apsauga, su savimi jie ir atsinešė plakatą. Žinoma, stadiono darbuotojai galėjo skambinti policijai, bet to nepadarė. Liudytojai, kurių negaliu atskleisti, sakė, kad jie atpažino plakatą, tačiau nesiėmė jokių veiksmų“, – kalbėjo vaivada.

P.Florekas teigė nesuprantąs, kodėl klubo, kurio stadione vyko varžybos, darbuotojai neturėjo rakto nuo kambario, kuriame iki pat varžybų pradžios buvo laikomas skandalingas plaktas. Todėl esą apsauga jo negalėjo patikrinti.

Vaivada neigiamai įvertino ir praėjusią savaitę vykusių rungtynių apsaugą teigdamas, kad ji buvo nevykusi: „Dauguma sirgalių nesėdėjo savo vietose, o išėjimas buvo užtvertas. Jei kam nors būtų reikėję pagalbos, medikai nebūtų galėję jos suteikti.“

Lenkijos vidaus reikalų ministras Bartlomiejus Sienkiewiczius sukritikavo klubo „Lech“ vadovybę teigdamas, kad nuo šiol klubai privalės apsispręsti: ar uždribti pinigų, ar organizuoti rungtynes tuščiose arenose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.