Kauno veidą darko įgriuvos

Kauno Vytauto prospekte greta autobusų stoties šaligatvį darko ir pėstiesiems trukdo kelios didelės ir mažesnės viena netoli kitos atsiradusios įgriuvos. Duobes turi tvarkyti net dvi skirtingos organizacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Aug 17, 2013, 11:25 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:51 PM

Visuomeniniu transportu dažnai besinaudojantys kauniečiai piktinasi, kad viena įgriuva prie stotelės, esančios visai šalia autobusų stoties, trukdo patogiai įlipti į autobusus ar troleibusus ir iš jų išlipti, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

„Vairuotojai į šaligatvį dėmesio nekreipia. Kartais sustoja taip, kad lipdamas iš autobuso vos nežengi į įgriuvą. Ji čia žioji jau kuris laikas. Kai palyja, jos gylio nematyti, todėl žengęs į ją gali ir koją išsisukti. Neseniai įgriuva bent jau buvo paženklinta medine tvorele, tačiau nepatogumų dėl to nesumažėjo“, – pasakojo kaunietis Antanas Daugėla.

Netoli šios vietos yra dar dvi mažos ir viena didelė įgriuva. Kauniečiai baiminasi, kad jei duobės nebus skubiai sutvarkytos, jos didės ir kels ne tik nepatogumų, bet ir pavojų.

Duobės trukdo ne tik praeiviams. Netvarka akis bado ir į autobusų stotį atvykstantiems ar greta jos viešbutyje apsistojantiems miesto svečiams.

Centro seniūnijos seniūnas Marius Švaikauskas sakė, kad naujamiestyje įgriuvų atsiranda kone kiekvieną savaitę.

„Dažniausiai įgriuvos susidaro aplink kanalizacijos dangčius ar netoli jų. Taip yra dėl to, kad požeminės komunikacijos yra senos. Jas paplauna lietus. Dėl šios priežasties atsirado įgriuva prie įėjimo į Vytauto prospekte esantį viešbutį“, – sakė M.Švaikauskas.

Seniūnas sakė, kad apie šią įgriuvą informavo bendrovę „Kauno vandenys“. Jos darbininkai duobę ketina užversti skalda ir per mėnesį atlikti remonto darbus.

„Įgriuvą šalia viešojo transporto stotelės turi tvarkyti Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius. Pripažįstu, duobė miesto nepuošia. Tačiau ji nėra pavojinga, pažymėta, todėl yra ne iš tų, kurios Kaune bus tvarkomos pirmiausia“, – sakė Centro seniūnijos seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.