V.Gedvilas mano, kad ambasadoriai prasilenkė su etika

Seimo pirmininkas „darbietis“

"Nereikia skubėti su išvadomis, nereikia skubėti žmonių ar pasmerkti, ar nuteisti", - sakė V.Gedvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
"Nereikia skubėti su išvadomis, nereikia skubėti žmonių ar pasmerkti, ar nuteisti", - sakė V.Gedvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:11 PM

„Nereikia skubėti su išvadomis, nereikia skubėti žmonių ar pasmerkti, ar nuteisti. Tiesiog palaukime. Šiandien, kiek girdėjau užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus pasisakymus, yra iš sudaryta ekspertų grupė, ir Saugumo departamentas yra įjungtas į šitą, sprendžia šį klausimą“, - Žinių radijui trečiadienio rytą sakė parlamento vadovas.

Kartu jis pažymėjo, kad ambasadoriai „turėtų būti pakankamai moraliai tvirti, su etika nereikėtų prasilenkti ir čia gal ir nėra kažkoks nusikaltimas, už kurį reikėtų labai didelės atsakomybės, bet su etika tikrai prasilenkta“.

„Aš nemanau, kad yra gražu, apie mūsų vadovus, valstybės valdovus kalbėti būtent diplomatams tokia retorika“, - aiškino jis.

Liepos mėnesį YouTube interneto svetainėje buvo paskelbti garso įrašai, kuriuose, kaip teigiama, ambasadorius Azerbaidžane Artūras Žurauskas ir misijos Vengrijoje vadovas Renatas Juška neformaliai telefonu kalbasi su diplomatais ir verslininkais.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę pareiškė, kad minėti diplomatai yra praradę pasitikėjimą. Jis vėliau paaiškino, kad nepasitikėjimą ambasadoriams Vengrijoje ir Azerbaidžane išsakė įvertinęs moralės dalykus, kai internete buvo paviešinti jų pokalbiai telefonu su asmeniniais vertinimais ir kandžiomis replikomis.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius savo pasiūlymą žada pateikti trečiadienį, įvertinęs tyrimo medžiagą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.