JAV teisėsauga apie N.Venckienę žino, ji gali būti suimta

Portalo lrytas.lt skaitytojų šią savaitę Čikagoje nufotografuota dingusi Seimo narė Neringa Venckienė išjudino ir jos ieškančią Lietuvos policiją. Ketvirtadienį Policijos departamentas pranešė, kad seniai nustatė galimą buvusios Kauno teisėjos buvimo vietą. Lietuvos pareigūnai tikina, kad bendradarbiauja su partneriais amerikiečiais. Kol kas JAV teisėsauga aiškinasi, ar N.Venckienė yra nusiteikusi bendradarbiauti. Jeigu paaiškės, kad Seimo narė pernelyg įsijautė į bėglės vaidmenį, Lietuvos prokurorai gali paprašyti amerikiečių suimti Drąsiaus Kedžio seserį.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad N.Venckienė gali būti suimta už Atlanto, jeigu nesutiks bendradarbiauti su teisėsauga.<br>Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Lietuvos pareigūnai teigia, kad N.Venckienė gali būti suimta už Atlanto, jeigu nesutiks bendradarbiauti su teisėsauga.<br>Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Aug 22, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:31 PM

Kriminalinės policijos biuro laikinasis vadovas Andžejus Roginskis ketvirtadienį vengė įvardinti, kad portalo lrytas.lt skaitytojų Čikagoje nufotografuota N.Venckienė yra Amerikoje, tačiau šios informacijos ir neneigė. Jis pabrėžė, kad policija greitai nustatė, kokiu būdu N.Venckienė pabėgo iš Lietuvos ir kur apytiksliai ji šiuo metu yra.  

Anot A.Roginskio, šiuo metu informacija apie Seimo narės buvimo vietą yra perduota atsakingoms institucijoms, kurios bando išsiaiškinti, ar bėglė nusiteikusi bendradarbiauti su Lietuvos teisėsauga.

„Mes nustatėme buvimo vietą, kreipėmės į institucijas patikrinti turimą informaciją ir imtis priemonių“, - kalbėjo pareigūnas.  

„Gavus informacijos apie ponios Neringos Venckienės vengimą atvykti į mūsų procesą, prokuroras gali kreiptis dėl suėmimo skyrimo, kaip griežčiausios kardinamosios priemonės“, - aiškino A.Roginskis. 

Čikagos lietuviai Amerikoje besislapstančią Seimo narę užfiksavo rugpjūčio 21 dieną. Tai buvo pirmas atvejis, kai N.Venckienė netiesiogiai pasirodė viešumoje po savo dingimo šių metų balandį, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Miesto centre darytoje nuotraukoje bėglė matoma su savo sūnumi.

„Kol Lietuvos policija miega, N.Venckienė su sūnumi laisvai vaikšto Čikagos gatvėmis. Aš ją pastebėjau pačiame Čikagos centre rugpjūčio 21 dieną“, - tikino lrytas.lt laišką parašiusi moteris.

Anksčiau buvo skelbta, kad N.Venckienė ir jos sūnus iš namų Čikagoje nekelia net kojos, tačiau užfiksuotos nuotraukos byloja ką kitą, akivaizdu, kad jie laisviausiai vaikšto šio miesto gatvėmis. Tuo tarpu Lietuvos policija iki šiol tik skėsčiojo rankomis ir tikina, kad apie N.Venckienę duomenų neturi.

Buvusios teisėjos N.Venckienės keturiolikametis sūnus šį pavasarį Garliavos mokykloje turėjo baigti 7-tą klasę. Tačiau jau nuo balandžio 9 dienos jis mokykloje nesirodė, vėliau buvo išbrauktas iš sąrašų.

N.Venckienei ketinama pareikšti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimo policijos pareigūnui, nežymaus sveikatos sutrikdymo ir piktnaudžiavimo globėjos pareigomis psichologiškai gniuždant vaiką. Pastarasis nusikaltimas – sunkiausias. Už jį numatoma didžiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų.

Prieš pat N.Venckienės dingimą Vilniaus prokurorai ruošė jai dar vieną bylą – planavo kreiptis į Seimą, kad jis leistų buvusiai teisėjai pareikšti įtarimus teisėjo Jono Furmanavičiaus šmeižto byloje.

„Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai” bus kalbama apie Čikagoje aptiktą Seimo narę. Laidos tema  - „N.Venckienės paieškos: ar policija ir prokurorai jau tikrai žino, kur yra žymioji bėglė?” Laida transliuojama 18 val. 25 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.