N.Venckienės sugrąžinimo perspektyvos prezidento rinkimų fone

Dar A.Conan Doyle'is yra aprašęs iškalbingą situaciją, kai profesionalūs sekliai, iškrėtę namus iki paskutinio siūlelio, neranda ieškomo ypač slapto laiško, nes juo disponuojantis asmuo laiko tą norimą nuslėpti kompromituojančią medžiagą visiems prieš akis labiausiai matomoje vietoje. Mintis čia ta, jog geriausia slėptuvė yra būtent akivaizdybė.

Daugiau nuotraukų (1)

Edvardas Čiuldė

2013-08-22 17:05, atnaujinta 2018-03-01 19:24

Dabar paklauskime – ar tai galioja ir asmens atžvilgiu? Šiaip ar taip, kai man kažkas sako, kad neturi ko slėpti ir net vakare uždegęs šviesą neužtraukia užuolaidų, aš, atleiskite, pradedu įtarinėti, jog anas mažų mažiausiai yra al-Qaeda padalinio vadovas ar pasaulinio globalistų sąmokslo emisaras mūsų kraštams. Lrytas.lt skaitytoja šįryt redakcijai atsiuntė N.Venckienės, vaikštinėjančios Čikagos centre su sūnumi, nuotrauką. Kita nuotrauka fiksuoja nueinančių skersgatviu garsiųjų turistų iš Lietuvos nugaras. Žinia, pikantiškumo šioms nuotraukom suteikia faktas, jog Lietuvos teisėsaugos institucijos labai intensyviai ieško buvusios teisėjos. Jau esą yra paruošusios ir išsiuntusios (?) užklausimus kitų šalių, kuriose buvusi teisėja ir Seimo narė neva galėtų slapstytis, tarnybom.

Iš tiesų, Lietuva disponuoja greitojo reagavimo pajėgomis, tačiau, regis, specialiai N.Venckienės paieškai buvo sukurti policijos lėtojo reagavimo daliniai. Čia vyrauja lygiai tokie pat tempai, tokia neįtikėtina skuba kaip ir aną kartą, kai Garliavos įžymybė paknopstomis vykdė teismo spendimą grąžinti dukrą motinai. Geras pavyzdys yra užkrečiamas arba galbūt čia prasikiša tas pats braižas ištęsti laiką iki begalybės, laukiant, kas iš to išeis.

Praėjusį kartą girdėjome poringę apie tai, jog užklausos raštai yra paruošti, esą tik reikia tekstą išversti į užsienio kalbą. Ar pavyko per porą mėnesių susidoroti su tokia titaniška, policijai neįmanomai keblia užduotimi? Savo ruožtu, po paskutinio paaiškinimo sužibo viltis, jog užklausos protokolai jau iš tiesų keliauja į užjūrio šalis su sraigių palyda.

Ne, brolyčiai, neatspėjote, dievaži, netrokštu garsiajai intrigantei blogo galo, mano vaizduotė nepumpuoja vaizdelių apie N.Venckienės suėmimą, įkalinimą ir giljotinavimą. Jeigu būtų šio autoriaus valia, visų pasaulio kalėjimų durys būtų atidarytos, nes, kaip atrodo, laisvė yra didesnė vertybė net už gyvybę.

Savo ruožtu N.Venckienės istorija dabar domina tik tuo aspektu, kiek, išvyniojus viską iki galo, galėtume sužinoti apie šiandien Lietuvos likimą dar lemiančių, įtakingų žmonių vaidmenį šioje kruvinoje epopėjoje. Dar daugiau, - negalime iš principo atmesti prielaidos, jog šis pabėgimas ir slapstymasis yra surežisuotas aukščiausiuose valdžios ešelonuose, vyksta su Lietuvoje labai įtakingų žmonių pritarimu bei pagalba, - ši pusiau fantastinė hipotezė bent jau leidžia paaiškinti neįtikėtiną policijos apatijos faktą.

Išties, įsivaizduokime, artėjant naujiems prezidento rinkimams kažkam būtų labai neparanku, jeigu visi šios nešvankios istorijos užkulisiai būtų išviešinti.

Vis tik teisėjo J.Furmanavičiaus garbės ir gero vardo atstatymas yra svarbesnis dalykas nei rinkimų intrigos ar kokio nors politikos veterano noras sausam išlipti iš balos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.