Žymioji bėglė N.Venckienė užfiksuota Čikagoje

Akivaizdu, kad žymiausia Lietuvos bėgle tapusi Seimo narė Neringa Venckienė nuo teisėsaugos slapstosi Čikagoje. Šiame mieste esanti lrytas.lt skaitytoja užfiksavo į JAV pabėgusią N.Venckienę kartu su sūnumi pačioje Čikagos širdyje.

N.Venckienė kartu su sūnumi nufotografuota pačioje Čikagos širdyje.<br>Skaitytojos nuotr.
N.Venckienė kartu su sūnumi nufotografuota pačioje Čikagos širdyje.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reda Cibulskytė, Asta Kuznecovaitė

Aug 22, 2013, 8:18 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:49 PM

„Kol Lietuvos policija miega, N.Venckienė su sūnumi laisvai vaikšto Čikagos gatvėmis. Aš ją pastebėjau pačiame Čikagos centre rugpjūčio 21 dieną“, - tikino lrytas.lt laišką parašiusi moteris.

Anksčiau buvo skelbta, kad N.Venckienė ir jos sūnus iš namų Čikagoje nekelia net kojos, tačiau užfiksuotos nuotraukos byloja ką kitą, akivaizdu, kad jie laisviausiai vaikšto šio miesto gatvėmis.

Po lrytas.lt publikacijos sujudo ir policija.

Ketvirtadienį Policijos departamentas pranešė, kad seniai nustatė galimą buvusios Kauno teisėjos buvimo vietą. Lietuvos pareigūnai tikina, kad bendradarbiauja su partneriais amerikiečiais. Kol kas JAV teisėsauga aiškinasi, ar N.Venckienė yra nusiteikusi bendradarbiauti. Jeigu paaiškės, kad Seimo narė pernelyg įsijautė į bėglės vaidmenį, Lietuvos prokurorai gali paprašyti amerikiečių suimti Drąsiaus Kedžio seserį.

Bendrauja su artimaisiais

N.Venckienė iš Lietuvos pradingo dar balandžio mėnesį, kai Seimas jai panaikino teisinę neliečiamybę. Nepaisant to, ji su savo padėjėjais nuolat bendraudavo internetu. Kartu su savimi moteris už Atlanto išsivežė ir savo sūnų. Moteris laiškais susirašinėja ir su Garliavoje likusiais artimaisiais.

Buvusios teisėjos N.Venckienės keturiolikametis sūnus šį pavasarį Garliavos mokykloje turėjo baigti 7-tą klasę. Tačiau jau nuo balandžio 9 dienos jis mokykloje nesirodė, vėliau buvo išbrauktas iš sąrašų.

„Nieko daug neaiškino - atnešė raštą, paprašė išbraukti iš sąrašų, nes jis išvyko gyventi su mama į užsienį. Dabar parašiau įsakymą ir viskas. Mes dokumentus išdavėm tokius, kokie priklauso išvykstančiam mokiniui“, - „Lietuvos ryto“ televizijai tąkart sakė Garliavos Jonučių mokyklos direktorius Aloyzas Pakolkis.

Lietuvoje laukia bylos

N.Venckienei ketinama pareikšti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nepagarbos teismui, teismo sprendimo nevykdymo, trukdymo antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimo policijos pareigūnui, nežymaus sveikatos sutrikdymo ir piktnaudžiavimo globėjos pareigomis psichologiškai gniuždant vaiką.

Pastarasis nusikaltimas – sunkiausias. Už jį numatoma didžiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų.

Prieš pat N.Venckienės dingimą Vilniaus prokurorai ruošė jai dar vieną bylą – planavo kreiptis į Seimą, kad jis leistų buvusiai teisėjai pareikšti įtarimus teisėjo Jono Furmanavičiaus šmeižto byloje.

Jau yra surinkta pakankamai duomenų, kad būtent N.Venckienė buvo J.Furmanavičiaus, kurį 2009-ųjų spalio 5 dieną, kaip įtariama, nušovė jos brolis Drąsius Kedys, šmeižto organizatorė.

Furmanavičiaus ir Andriaus Ūso draugystę bei bendras keliones į Tailandą ji sužinojo iš „Lietuvos ryto” straipsnio. Nors, kaip dabar aišku, tiek ji pati, tiek jos brolis bei vyras Aidas Venckus straipsnio autoriui apie tai ir pasakojo.

N.Venckienė taip pat yra liudytoja Raimondo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės, kurie įtariami padėję D.Kedžiui pasirengti žudynėms, byloje.

Prokuroras šiai liudytojai teisme ketina pateikti labai daug klausimų.

Jei N.Venckienė negrįš į Lietuvą, nieko nepeš ir A.Ūso artimieji, Laimutė Stankūnaitė, jos tėvai, kurie su jų gyvenimą pragaru pavertusia buvusia teisėja yra pasiryžę bylinėtis civilinio proceso tvarka.

„Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai” bus kalbama apie Čikagoje aptiktą Seimo narę. Laidos tema  - „N.Venckienės paieškos: ar policija ir prokurorai jau tikrai žino, kur yra žymioji bėglė?”

Laida transliuojama 18 val. 25 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.