Baltijos valstybių Premjerai: „Laisvės siekis buvo stipresnis už sovietų jėgą“

Minint Europos dieną stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti Baltijos valstybių Premjerai Algirdas Butkevičius, Valdis Dombrovskis ir Adrusas Ansipas bendrame pareiškime pažymi, kad valstybių laisvės siekis buvo stipresnis už sovietų jėgą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:05 PM

„Komunizmo ir nacizmo ideologijos nusinešė milijonų žmonių gyvybes. Baltijos šalyse nebuvo nė vienos šeimos, kuri nebūtų nukentėjusi nuo šių kenkėjiškų režimų. Nukentėjo visos etninės ir socialinės grupės.

Šiandien mes prisimename totalitarinių režimų aukas ir pagerbiame kovotojus su tironija ir priespauda. Mes taip pat prisimename ryškiausią Baltijos tautų laisvės siekio išraišką. 1989 m. rugpjūčio 23 d. du milijonai estų, latvių ir lietuvių susikibo rankomis Baltijos kelyje Vilnius-Ryga-Talinas, siekdami atkurti sovietinio režimo išplėštą nepriklausomybę. Mūsų taikus laisvės siekis buvo stipresnis už sovietų jėgą, nes teisingumas buvo mūsų pusėje“, - rašoma Premjerų pareiškime.

1939 m. rugpjūčio 23 d. Josifo Stalino valdoma Sovietų Sąjunga ir Adolfo Hitlerio vadovaujamas Vokietijos Reichas sudarė slaptą Europos skaldymo ir valdymo paktą. Totalitariniai režimai okupavo laisvas Europos tautas ir jose įsivyravo teroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.