Paskambinęs nėščiajai popiežius pažadėjo pakrikštyti jos nesantuokinį kūdikį

Popiežius Pranciškus toliau demonstruoja paprastumą. Į kai kurių tikinčiųjų laiškus telefono skambučiu atsakantį pontifiką sugraudino vienos italės istorija. Moteris irgi telefono ragelyje išgirdo Romos katalikų bažnyčios galvos balsą, rašo „The Daily Telegraph“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-09 13:28, atnaujinta 2018-03-01 12:06

Skausmo prislėgta 35 metų italė Anna Romano popiežiui parašė laišką, kuriame papasakojo pastojusi nuo savo širdies draugo. Tačiau šis, sužinojęs apie nėštumą, Annai pranešė dar didesnę naujieną – jis vedęs.

„Jis mane paliko, sakydamas, kad neketina rūpintis kūdikiu“, – pasakojo A.Romano. Iš vaiko tėvo ji išgirdo patarimą darytis abortą, tačiau italė nutarė gimdyti kūdikį.

Vis dėlto A.Romano nuogąstavo, kad joks dvasininkas nenorės krikštyti jos nesantuokinio vaiko. Tai ji laiške ir išdėstė popiežiui.

Išsiuntusi laišką moteris jį pamiršo ir išvyko su šeima atostogų. Tačiau antradienį italė sulaukė netikėto skambučio.

Moteris neteko žado telefone išgirdusi popiežiaus balsą.

„Iš pradžių pamaniau, kad tai pokštas. Tačiau tada jis paminėjo laišką, apie kurį žinojo tik mano geriausia draugė ir tėvai“, – prisiminė A.Romano.

Pranciškus moteriai pažadėjo asmeniškai pakrikštyti jos kūdikį, jeigu jai nesiseks rasti dvasininko, kuris tai padarytų.

„Popiežius pasakė, kad esu drąsi ir stipri, nes nutariau pasilikti kūdikį“, – apie pokalbį pasakojo A.Romano.

Netikėto pontifiko skambučio pastaruoju metu sulaukė ne vienas jam laišką rašęs tikintysis. Praėjusį mėnesį Pranciškus paskambino italui Michele Ferri, kuris parašė popiežiui po to, kai buvo nužudytas jo brolis.

„Jis pasakė, kad verkė, kai perskaitė mano laišką“, – vėliau pasakojo M.Ferri.

Romos katalikų bažnyčios galva taip pat skambino italų paaugliui, kuris laiške išdėstė viltį, kad jam pavyks po studijų baigimo susirasti darbą.

Pranciškaus balsą išgirdo ir 44-erių argentinietė Alejandra Pereyra, kurią, grasindamas ginklu, išžagino policininkas.

„Pradėjau verkti. Angelišku balsu jis man pasakė nurimti ir kad jis skambina, nes perskaitė laišką ir mano istorija jį sukrėtė“, – apie popiežiaus pareikštą paramą ir paguodą pasakojo A.Pereyra.

Pranciškus aplinkinius paprastumu ėmė stebinti iš karto po to, kai buvo išrinktas popiežiumi.

Pavyzdžiui, jis paskambino į Buenos Aires, kad atšauktų laikraščio prenumeratą. Naujojo popiežiaus skambučio tuomet sulaukė ir jo odontologas – pontifikas atšaukė savo registraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“