D.Grybauskaitė reikšmingiausiu sesijos darbu laiko kitų metų biudžetą

Prasidėjus naujam politiniam sezonui Prezidentė Dalia Grybauskaitė linki Seimui, kurį vadina lūkesčių Seimu, ryžtingos, vieningos ir sėkmingos sesijos.

D.Grybauskaitės teigimu, siekiant išlaikyti tolygią Lietuvos pažangą itin svarbus parlamentinių jėgų susitelkimas ir bendros Seimo, Vyriausybės ir Prezidento institucijos pastangos.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Grybauskaitės teigimu, siekiant išlaikyti tolygią Lietuvos pažangą itin svarbus parlamentinių jėgų susitelkimas ir bendros Seimo, Vyriausybės ir Prezidento institucijos pastangos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2013, 1:28 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:06 AM

„Linkiu Jums darnios ir konstruktyvios sesijos, kad Seimo rudens aruodai būtų sklidini ne skandalų pelų, bet Lietuvai naudingų sprendimų“, - sakoma šalies vadovės sveikinime, kuris buvo perskaitytas antradienį pirmajame rudens sesijos posėdyje.

D.Grybauskaitės nuomone, reikšmingiausias šios sesijos darbas bus kitų metų biudžeto įstatymas.

„Kaip ir kasmet, linkiu atsakingai pamatuoti valstybės galimybes skirstant lėšas, kurių daugumą sudaro mūsų žmonių sumokėti mokesčiai“, - sako šalies vadovė.

Šios kadencijos Seimą ji vadina lūkesčių Seimu. „Pakeitę antikrizinį dešimtosios kadencijos Seimą, Jūs esate lūkesčių Seimas. Sumažintų pensijų kompensavimo laukia Lietuvos senjorai, apkarpytų atlyginimų atkūrimo tikisi visų biudžetinių įstaigų darbuotojai.

Turime racionaliai išnaudoti galimybes, kurias atveria šiuo metu sparčiai auganti ekonomika. Tačiau privalome išlikti atsakingi ir nepamiršti gyventi pagal išgales. Turime nepamiršti, kad užnugaryje velkasi valstybės skola, o prieš akis - euro įsivedimą nulemsiantys Mastrichto kriterijai“, - savo sveikinime pažymi Lietuvos Prezidentė.

Jos teigimu, svarbūs ilgalaikiai uždaviniai išlieka kova su korupcija, energetikos ir socialinės rūpybos reformos, ekonomikos skatinimas ir nedarbo mažinimas. Šalies vadovė tikisi, kad parlamentarai, priimdami sprendimus, nuosekliai laikysis ilgalaikių valstybės strateginių krypčių ir uždavinių.

D.Grybauskaitės teigimu, siekiant išlaikyti tolygią Lietuvos pažangą itin svarbus parlamentinių jėgų susitelkimas ir bendros Seimo, Vyriausybės ir Prezidento institucijos pastangos. „Esu pasiryžusi glaudžiai bendradarbiauti su Seimo valdyba ir visomis parlamentinėmis frakcijomis“, - sako šalies vadovė.

Lapkritį skaičiuosime metus, kai posėdžiauja šios kadencijos Seimas. „Tik Jūsų veiklos vaisiai įrodys, jog tauta pasirinko teisingai, skirdama Jus savo atstovais. Šį pusmetį stovime prie Europos Sąjungos vairo, todėl Jūsų veikla svarbi ir Lietuvos žmonėms, ir Europos partneriams“, - sakoma D. Grybauskaitės sveikinime.

Įregistruotame rudens sesijos darbų programos projekte - daugiau kaip 690 teisės aktų projektų, su lydimaisiais - 821.

Vyriausybė į rudens sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti per 140 pagrindinių teisės aktų projektų, Prezidentė Dalia Grybauskaitė - 13, Seimas - beveik 220 projektų.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimas gali nutarti sesiją pratęsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.