Šiluvoje - mišios už Lietuvos kariuomenę

Antradienį Šiluvoje vykusiuose Švč. Mergelės Marijos Gimimo (Šilinių) atlaiduose buvo Lietuvos kariuomenei skirta diena.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-10 21:20, atnaujinta 2018-02-22 08:37

Šios dienos mišiose, aukojamose už Lietuvos karius ir partizanus, dalyvavo krašto apsaugos viceministras Antanas Valys, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius, Lietuvos kariuomenės ordinaras Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas, kiti krašto apsaugos sistemos atstovai.

Renginių metu buvo aukojamos mišios ir meldžiamasi už taiką ir ramybę pasaulyje, už karius, dalyvaujančius taikos misijose, karius ir savanorius, paaukojusius savo gyvybę ginant Tėvynės laisvę, partizanus, šaulius, prisimenami tarnyboje sužeidimus patyrę kariai, žuvusiųjų karių artimieji, prašoma Dievo globos Tėvynei.

Šiluva - nedidelis Žemaitijos miestelis Raseinių rajone, kur, kaip pasakojama, 1608 m. pasirodė Švenčiausioji Mergelė Marija, ir tai buvęs pirmasis žinomas Dievo Motinos apsireiškimas Europoje. Nuo to laiko Šilinės - Mergelės Marijos gimtadienis - ir stebuklingu laikomas jos paveikslas kasmet sutraukia minias maldininkų. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, savaitę trunkančiuose Šiluvos atlaiduose viena diena skiriama Lietuvos kariuomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.