Balbieriškio bažnyčią dainomis atstatys R.Cicinas, N.Paltinienė, L. ir P.Kazlauskai

Rugpjūtį kone iki pamatų sudegusią Balbieriškio Švč.Mergelės Marijos Rožančiaus bažnyčią iš pelenų kels estrados žvaigždės.

Ketvirtadienį vakare aikštėje prie Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro žinomi atlikėjai dainuos ir rinks aukas bažnyčiai atstatyti.<br>Montažas
Ketvirtadienį vakare aikštėje prie Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro žinomi atlikėjai dainuos ir rinks aukas bažnyčiai atstatyti.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Sep 11, 2013, 6:37 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:44 AM

Ketvirtadienį vakare aikštėje prie Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro jie dainuos ir rinks aukas bažnyčiai atstatyti.

Scenoje pasirodys Rytis Cicinas, Nelly Paltinienė, Liveta ir Petras Kazlauskai, kiti žinomi atlikėjai.

„Baisi nelaimė ištiko Balbieriškio bendruomenę. Neturime teisės likti nuošalyje“, – portalui lrytas.lt sakė koncerto sumanytoja L.Kazlauskienė.

Išgirdus apie nelaimę, ji iškart panoro padėti. „Mes pernai per Kalėdas visa šeima koncertavome Balbieriškyje. Miestelio klebonas Remigijus Veprauskas pakvietė mus apžiūrėti bažnyčią, bet buvome pavargę, pažadėjome apsilankyti ir joje pasimelsti, kai tik atrasime laiko. Kai išgirdau apie nelaimę, suskubau skambinti mūsų Karmėlavos klebonui Virginijui Veprauskui ir klausti, kuo galėtume prisidėti. Mums kilo idėja surengti koncertą. Nespėjome pamatyti senosios bažnyčios, tad dabar prisidėsime prie naujosios statybų“, – pasakojo atlikėja.

Jos įsitikinimu, Balbieriškio gyventojams kuo skubiau reikia atstatyti sudegusius Dievo namus. „Bendruomenei labai svarbu turėti bažnyčią, mūsų gyvenimas susietas su Dievo namais – juk rengiam krikštynas, vestuves, laidotuves. Dėl to kviečiu visus atvykti į koncertą, paklausyti muzikos ir paaukoti pinigų. Šis koncertas bus padėkos koncertas geros valios žmonėms už jų aukas“, – aiškino L.Kazlauskienė.

Koncertu atlikėja tikisi išjudinti ir valdininkus. „Norime sujudinti visą sistemą, nuo kurios priklausys bažnyčios atstatymas“, – pasakojo geradarė.

Dainininkė tvirtino, kad pasiklausyti koncerto žmonės atvažiuos iš Kauno, Prienų, Alytaus, kitų tolimesnių miestų.

Vesti renginį L.Kazlauskienei padės Karmėlavos klebonas V.Veprauskas.

Tai ne pirmas kartas, kai Kazlauskų šeima ir kiti atlikėjai padeda Lietuvos bažnyčioms. „Prieš 7 metus surengėme labdaros koncertą, kuriame rinkome pinigus, už kuriuos būtų galima nupirkti langus Metelių bažnyčiai“, – prisiminė L.Kazlauskienė.

Labdaringas koncertas Balbieriškio bažnyčiai atstatyti ketvirtadienį prasidės 18 val. Be minėtų scenos vilkų, dainuos Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Rita Preikšaitė, Rūta Morozovaitė, Rolandas Petrikis, Roma Mačiulytė, Juozas Janušaitis. Fortepijonu gros Kęstutis Paulaitis.

Prie įėjimo į koncertą stovės aukų dėžės, į kurias koncerto lankytojai galės dėti pinigus bažnyčiai atstatyti. Auką pervesti galima ir į specialią Balbieriškio parapijos banko sąskaitą DNB banke: LT464010041100476000.

Bažnyčia sudegė rugpjūčio 8 dieną, gaisras kilo anksti ryte. Praėjus savaitei po nelaimės miestelyje jau sklandė kalbos apie bažnyčios atstatymą.

„Vyko pasitarimai, susitikimai su savivaldybės administracija, su klebonu ir seniūnija. Kuriame planus, nes manome, kad bažnyčią būtinai reikia atstatyti. Pirmi darbai – tai sutvarkyti teritoriją, jau yra derinami planai, gali būti, kad (tie darbai) prasidės kitą savaitę“, – lrt.lt rugpjūčio viduryje sakė Balbieriškio seniūno pavaduotoja Sigita Ražanskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.