A.Butkevičius pyksta, kad valdininkai daug laiko praleidžia internete

Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė netoleruojąs, kad valdininkai daug laiko praleidžia internete ne darbo tikslais, ir jam kyla klausimas, kad gal institucijose yra per daug tarnautojų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-17 16:42, atnaujinta 2018-02-22 02:50

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad valdininkai daug laiko praleidžia internete ne darbo tikslu. Kai kurios valstybinės įstaigos svarsto drausti darbo metu naudotis tam tikrais interneto tinklalapiais.

„Mano nuomonė šituo klausimu yra labai griežta: darbo metu reikia dirbti tiesioginį darbą, o jeigu užsiiminėja kitu darbu, reikia spręsti klausimą, kad gal yra per daug tarnautojų toje institucijoje“, - antradienį po Vyriausybės posėdžio situaciją įvertino Ministras Pirmininkas.

A.Butkevičius ragino susivokti, kad darbe pramoginiuose tinklalapiuose naršyti nereikėtų.

Lietuvos darbdaviams darbuotojų naudojimasis socialiniais tinklais darbo metu kainuoja apie 70 mln. litų per metus. Vidutinis darbuotojas socialiniuose tinkluose vidutiniškai bendrauja apie 34 minutes kasdien.

71 proc. lietuvių darbo metu tikrina asmeninį elektroninį paštą, 65 proc. skaito internetinę spaudą, o 36 proc. lindi socialiniuose tinkluose.

Labiausiai kenčia tos įmonės, kuriose apsirūpinimas internetu didžiausias. Statistikos departamento duomenimis, dažniausiai taip nutinka informacijos ir ryšių, profesinės, mokslinės ir techninės veiklos bei prekybos šakose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.