Ieškojo atskalūnės, o rado skalūnų

Iš Amerikos grįžęs Seimo pirmininkas V.Gedvilas vakar pateikė ataskaitą, kaip už Atlanto ieškojo dingusios parlamentarės N.Venckienės.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Sep 25, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:27 PM

Klausinėjo jis Čikagos lietuvių – šie sakė nematę. Kalbino tikinčiuosius Švč.Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje – jie nieko negirdėję.

Mėgino iškvosti iš kunigo – jis nebuvo bėglės sutikęs.

Ar neprimena mylimojo ieškojusios Juozapotos žodžių „ar nežinai, tamsta, kur mano Petriukas?” iš lietuvių klasiko J.Biliūno „Liūdnos pasakos”?

Liūdna pasaka virto ir Seimo pirmininko išvyka už Atlanto. „Niekas nėra jos matęs. Arba jie iš tikrųjų slepia ir meluoja, arba iš tikrųjų jos ten nėra, arba kažkur yra, tiesiog niekas jos nematė. O kunigas negali meluoti”, – tik tiek apie N.Venckienės paieškas galėjo pasakyti politikas.

Po tokių beviltiškų žygių namo parkakusiam V.Gedvilui neliko nieko kita, kaip tik pulti Aukščiausiojo maldauti, kad nors skalūnų dujų Lietuvoje rastume.

Mat Seimo pirmininkas vizito metu domėjosi skalūnų dujų gavybos ypatumais užjūryje. Ir amerikiečiai jį maloniai nustebino.

Pasirodo, jų technologijos yra visiškai saugios, todėl Lietuvai dėl to neverta dvejoti.

V.Gedvilas pats lankėsi vietovėse, kuriose eksploatuojami skalūnų dujų gręžiniai, o sugrįžęs į Lietuvą prisipažino stebėjęsis, kad dujos Amerikoje išgaunamos pačiuose miestelių centruose, net prie bažnyčių ir mokyklų.

Keliautojas įsitikino, kad skalūnų dujų gavyba smarkiai pagerintų lietuvių finansinę situaciją: „Dešimt gręžinių gali apšildyti 350 tūkstančių pastatų. Įsivaizduokite, jei mes rastume skalūnų dujų.”

Taigi kai imi sumuoti V.Gedvilo vizito rezultatus, nėra ko labai graužtis. Nors N.Venckienės – nė kvapo, užtat skalūnų dujų kvapas – visai nieko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.