Londono teisme bus svarstomas V.Antonovo ir R.Baranausko išdavimas Lietuvai

Jungtinės Karalystės

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas V.Antonovas ir vienas jo akcininkų R.Baranauskas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje, kur laukia teismo sprendimo jų ekstradicijos byloje.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas V.Antonovas ir vienas jo akcininkų R.Baranauskas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje, kur laukia teismo sprendimo jų ekstradicijos byloje.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2013, 8:26 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:29 PM

Vestminsterio magistrato teismo Tarptautinės jurisdikcijos biuras BNS trečiadienį informavo, kad ketvirtadienį prasidedantis posėdis truks 12 dienų.

„Šiuo laikotarpiu nebus teikiami jokie komentarai apie posėdžio rezultatus“, - sakė teismo atstovė.

Lietuvos Generalinė prokuratūra buvusiems banko akcininkams V.Antonovui ir R.Baranauskui yra pareiškusi įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų „Snoro“ turto. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo.

Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Kitas Londono teismas šiemet vasarį atmetė V.Antonovo prašymus atidėti civilinio ieškinio nagrinėjimą, kol bus priimtas sprendimas dėl jo ekstradicijos bei dėl arešto orderio panaikinimo.

„Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis naujausioje ataskaitoje nurodė, kad turi informaciją apie visą V.Antonovo turtą ir mato geras galimybes jį išieškoti. Pasak ataskaitos, pagal arešto orderio sąlygas, V.Antonovas yra atskleidęs informaciją apie savo turtą, tačiau, anot N.Cooperio, jis negali pateikti jokių žinių apie šį turtą.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas V.Antonovas ir vienas jo akcininkų R.Baranauskas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje, kur laukia teismo sprendimo jų ekstradicijos byloje.

2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui „Snoras“ bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.