Profesionalus medkirtys: „Tai pjūklas, sukurtas man“

Pernai HUSQVARNA Lietuvoje pristatė patobulintus penkišimtosios serijos benzininius pjūklus, skirtus miško kirtimo profesionalams. Profesionalūs medkirčiai jau spėjo įvertinti neįtikėtiną šių pjūklų ergonomiškumą, gerą akceleraciją, puikų svorio ir galios santykį, o patobulinti šios serijos 560 XP® ir 555 modeliai tapo dar patikimesni ir ilgaamžiškesni. Šiuo metu HUSQVARNA penkišimtoji serija apima šiuos modelius: 545/550XP/555/560XP.

Profesionalus pjūklininkas iš Ignalinos rajono Romas Vitėnas sako, kad geresnio pjūklo už HUSQVARNA 560 XP® nėra turėjęs.
Profesionalus pjūklininkas iš Ignalinos rajono Romas Vitėnas sako, kad geresnio pjūklo už HUSQVARNA 560 XP® nėra turėjęs.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2013, 10:47 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:23 PM

Jei nori, linksmai dirbi...

Visi, kurie paima į rankas šiuos HUSQVARNA pjūklus, jų pranašumus gali pajusti jau pirmą darbo valandą, o su jais dirbančių profesionalių pjūklininkų atsiliepimai puikūs.

Jau 20 metų su pjūklais miškuose dirbantis profesionalus pjūklininkas iš Ignalinos rajono Romas Vitėnas sako, kad geresnio pjūklo už HUSQVARNA 560 XP® nėra turėjęs, nors jau yra sudrožęs net dvylika įvairių pjūklų. Kadangi Romas dirba daug ir našiai, per mėnesį jis supjauna 300–500 kubinių metrų medienos, pjūklą naudoja maždaug pusantrų metų, o vėliau perka naują, nes apskaičiavo – taip labiau apsimoka negu remontuoti susidėvėjusį pjūklą, kurio garantija pasibaigusi.

Dabar R.Vitėnas turi jau antrą 560 XP® pjūklą. „Kiti pjūklai neatitiko mano poreikių, o šis pjūklas puikus, tariant žargonu, „šustras“ – ne tik greitas, bet ir labai smagus dirbti. Nori – pjauni lėtai, pamažu, nori – gali beveik bėgdamas genėti šakas ir jis spėja dirbti pagal mane. Kiti pjūklai būdavo lėtesni, o šitas pagamintas tarsi man, jis geriausiai atitinka mano poreikius“, – džiaugiasi profesionalus pjūklininkas.

R.Vitėnas sako, kad jis tik viens du, ir nupjauna medį, o kolegos, dirbantys su kitais pjūklais, tuo metu dar pjauna. „Apie šį pjūklą galima kalbėti daug arba labai daug. Jis patogus dirbti, be to, rankos jaučia, kad jis lengvesnis. Palyginti su kitais pjūklais, HUSQVARNA 560 XP® akceleratorius daug jautresnis, vos spusteli akceleratoriaus mygtuką, iškart apsukas paima – kaip motociklas „britva“. Ir vibracija labai sumažinta, kai dirbi, rankos jos nejaučia – jis toks minkštesnis, kaip naujas mersedesas“, – gerų žodžių negaili profesionalus pjūklininkas.

Labai patobulintas

R.Vitėnas džiaugiasi, kad šio pjūklo ir degalų sąnaudos mažesnės. „Degalų telpa mažiau, o dirba jis ilgiau nei senesni pjūklai, nes degalų sąnaudos mažesnės“, – sako profesionalus miško kirtėjas.

Pjūklininkas džiaugiasi, kad gamintojai apgalvojo įvairius dalykus, net smulkmenas, kurios palengvina darbą. „Kaip pastebėjau, dabar ir degalų filtras, ir aušinimas geresnis, ir pjūklo veržlės padarytos gerai – nepamesi miške ar sniege. Yra ir degalų langelis – visuomet matai, kiek liko benzino. Pasižiūri, ar apsimoka dar vieną medį nuleisti, jei liko tik lašas – įsipili. Su senesniais pjūklais būdavo taip: tik prilietei, įpjovei medį, ir baigėsi benzinas, o pusiau nupjautą medį palikti juk pavojinga – kai vėjas siūbuoja, gali nuversti“, – pasakoja medkirtys.

Kad būtų dirbti patogiau, R.Vitėnas naudoja modelį 560 XP®G su šildoma rankena. „Iš patirties galiu pasakyti, kad kitaip žiemą rankos šąla“, – pataria profesionalas.

„Palyginti su pirmąja laida, dabar 560 XP® labai patobulintas. Anksčiau buvo pora nedidelių niuansų, bet HUSQVARNA labai gerai atliko namų darbus, pjūklą patobulino ir dabar jis veikia puikiai. Su nauju pjūklu dirbu nuo kovo 15 dienos ir jokių problemų nebuvo“, – džiaugiasi R.Vitėnas.

Profesionalo patarimai

Pjūklininkas sako, kad labai geras ir HUSQVARNA aptarnavimas. „Pjūklas dabar reguliuojamas kompiuteriu. Prieš žiemą ir prieš vasarą reikia nuvežti pjūklą pareguliuoti. O čia jokių problemų – nuvažiuoji, kartais pasitikrini, kad būtų ramu“, – sako R.Vitėnas. Beje, patyręs pjūklininkas pataria savo darbo įrankius gerai prižiūrėti: „Jei nemokate galąsti, neprižiūrite pjūklo, neplaunate filtro, tai joks pjūklas gerai neveiks.“

R. Vitėnas sako, kad pjūklo HUSQVARNA 560 XP® nekeistų į jokį kitą – nebent bus sukurtas dar geresnis. „Yra galingesnių pjūklų už šį – draugai turi, aš bandžiau, bet kiti pjūklai neturi to „šustrumo“, to smagumo. O šis pjūklas universalus: noriu – einu ir geniu, noriu – storą medį pjaunu, noriu – itin storą medį nupjaunu ir supjaustau kaladėmis. Ir viskas gerai – pjūklas neperkaista, reguliuojasi automatiškai“, – pasakoja medkirtys.

Beje, R. Vitėnas – itin didelių medžių pjovimo specialistas. Neseniai Švenčionių rajone nupjovė milžinišką tuopą. „Aš kaip žvejys – tokius medžius išmatuoju. Tos tuopos kelmo skersmuo buvo 1,9 m ir 1,7 m, o apimtis 4,8 m“, – pasakoja profesionalus pjūklininkas.

Labai geras servisas

Miško kirtimu užsiimančios Telšių rajono įmonės „Valdo ranga“ savininkas Valdas Ubartas taip pat sako, kad HUSQVARNA penkišimtosios serijos pjūklai geri. „560 XP® ir 555 yra pagrindiniai pjūklai, kuriuos naudojame. Jų turiu apie 20. Kitų pjūklų neperku – tik HUSQVARNA. Esu įsitikinęs, kad jie geriausi, todėl su jais ir pjaunu miškus“, – pasakoja V. Ubartas.

Pasak jo, 560 XP® ir 555 pjūklai galingesni, lengvesni, jais maloniau pjauti. „Ir aptarnavimas labai geras. Galėčiau pagyrimo raštą duoti“, – sakė miško kirtimu užsiimančios įmonės savininkas.

Naujų pjūklų parduodama daugiau

UAB „Husqvarna Lietuva“ techninio aptarnavimo vadovas Aidas Lebeda džiaugiasi, kad miško kirtimo profesionalai labai gerai vertina penkišimtosios serijos pjūklų pranašumus. Šių pjūklų pardavimas, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo apie 20 proc.

„HUSQVARNA visada stengiasi būti kuo arčiau kliento, arčiau žmogaus, kuris mūsų gaminiais naudojasi, nes jis geriausiai žino ir jaučia, kokio gaminio reikia, ką galbūt dar reikėtų patobulinti, padaryti dar geriau. Todėl ir prieš pradėdami kurti pjūklus, ir vėliau, kai jie jau parduodami, mūsų kompanijos specialistai daug bendrauja su pjūklų naudotojais visoje Lietuvoje. Atsižvelgiant į jų nuomonę, pjūklai bandomi, testuojami ir nuolat tobulinami. Džiaugiamės, kad klientai tai pastebi ir vertina“, – sako A. Lebeda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.