Palangoje – aistros dėl staiga išdygusių pamatų

Penktadienį pavakare Palangos centre į vieną kiemą atvykusi statybinė technika paskubomis išrausė duobę, o per savaitgalį iškilo būsimo pastato pamatai, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Oct 14, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:08 AM

„Per dvi dienas mūsų būstas neteko pusės vertės”, – vakar piktinosi Ganyklų gatvės 6-ajame name butus nusipirkę žmonės.

Prieš kelerius metus komercines patalpas pirkę palangiškiai ir kitų miestų gyventojai jas įteisino kaip gyvenamąsias patalpas ir džiaugėsi prie jų langų esančiu erdviu 17 arų ploto uždaru kiemu.

Tačiau dabar šiame kieme vos keli metrai nuo žmonių langų pradėtas statyti 7 metrų aukščio ir 200 kvadratinių metrų ploto pastatas užgriozdins visą erdvę, o vietoj buvusios vejos gyventojai matys kito pastato sieną.

Šis valstybei priklausantis žemės sklypas 2004 metais buvo išnuomotas liūdnai pagarsėjusiam buvusiam Palangos kredito unijos vadovui Evaldui Petrauskui, kuris dabar teisiamas už sukčiavimą.

Birželio viduryje Ganyklų gatvės 6-ojo namo gyventojai gavo Nacionalinės žemės tarnybos raštą, kuriame buvo pranešama, kad vasaros pabaigoje žemės nuomos sutartis su E.Petrausku bus nutraukta, nes jis čia nebeturi nuosavybės teise valdomų patalpų.

Gyventojai buvo informuoti, kad atsilaisvinęs žemės sklypas bus išnuomotas jiems proporcingai paskirstant pagal valdomų patalpų plotą.

Todėl kai praėjusį penktadienį pavakare kieme buvo pradėtos rausti tranšėjos pamatams, žmonės buvo įsitikinę, kad čia vykdoma neteisėta statyba.

Tačiau į statybvietę iškviestai policijai darbų užsakovai parodė prieš 5 metus Palangos savivaldybės išduotą statybos leidimą, kuris galioja iki 2018 metų.

Baigiantis darbo savaitei į Nacionalinės žemės tarnybos Palangos skyrių dar spėję nubėgti namo gyventojai buvo patikinti, kad šis žemės sklypas niekam nėra išnuomotas ir statyba čia negalima.

Žmonės piktinosi, kad statybos specialiai vykdomos savaitgalį, kai nedirba jokios valstybinės institucijos.

Pamatus klojusios įmonės „Ridevis” vykdomasis direktorius Benjaminas Puškorius aiškino, jog kituose objektuose dirbusią techniką čia galėjęs atgabenti tik savaitgalį.

E.Petrauskas vakar „Lietuvos rytą” tikino, kad žemės nuomos sutartis su juo nėra nutraukta, nes tokio pranešimo jis nėra gavęs, o Nekilnojamojo turto registre jokių pakitimų nėra užfiksuota.

„Statyba teisėta ir apie šioje vietoje suprojektuotą pastatą gretimo namo patalpų pirkėjai žinojo”, – nukirto E.Petrauskas.

Anot jo, ginčytinas ir Nacionalinės žemės tarnybos ketinimas su juo nutraukti žemės sklypo nuomos sutartį, nes jame dar yra likę E.Petrauskui priklausančių kiemo statinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.