A.Butkevičius mano, kad numerio 113 įvedimas galimas tik suderinus su EK

Premjeras Algirdas Butkevičius

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2013, 5:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:02 AM

„Mes turime įgyvendinti Lietuvoje priimtus įstatymus, patvirtintas programas ir vykdyti įsipareigojimus EK. Jeigu mes norime keisti ir turėti keletą skambučių (numerių. - Red.), turėtume pirmiausia Europos Komisijos projektą suderinti su pačia Europos Komisija. Kai kuriose šalyse galimi keli skambučiai. Bet jeigu nėra pakeitimų, tai galimas tik vieno projekto įgyvendinimas, nes kitu atveju EK auditoriai pareikalautų grąžinti pinigus“, - sakė A.Butkevičius, ketvirtadienį apsilankęs Bendrajame pagalbos centre (BPC), kuris numeriu 112 teikia pagalbą visoje Lietuvoje.

Vyriausybės vadovas taip pat pažymėjo, kad bus aiškinamasi, kodėl buvo įgyvendinami du projektai, nors 2002 metais, pagal EK patvirtintą projektą, buvo skirti pinigai ir numatyti kriterijai, pagal kuriuos greitosios pagalbos ir policijos skambučiai turėjo būti integruojami į BPC.

„Tyrimo metu bus paklausta ir Ligonių kasų, surinkta informacija, kiek buvo panaudota pinigų lygiagrečiai kuriant dar atskirą programą, ar buvo pinigai patvirtinti atskira eilute, ar buvo naudojami pinigai, kurie turėjo būti skiriami medikų atlyginimams“, - sakė A.Butkevičius.

Rugsėjo pradžioje Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją bei Vyriausybę, kad naikinant iki šiol esamus greitosios medicinos pagalbos iškvietimo numerius 03, 103, 033 būtų pereinama ne prie bendrojo policijai, ugniagesiams ir medikams iškviesti telefono 112, o prie telefono numerio 113.

BPC Premjerui buvo pademonstruota, kaip yra nustatoma į BPC skambinančio žmogaus buvimo vieta.

„Vilniaus mieste tas spindulys sudarė šimtą metrų. Tai būtų galima, tikiuosi, labai greitai nustatyti pažeidėją ar kažkokį įvykį“, - sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.