Konservatoriai ragina B.Bradauską atsistatydinti

Opozicijoje esantys konservatoriai

Seimo nario vertinimu, B.Bradauskas įsirašė į gretas tų, kurie norėtų perrašyti Lietuvos istoriją ir ištrinti neįtinkančius puslapius, nors pati Rusija to net neprašė.<br>Nuotr. iš archyvo
Seimo nario vertinimu, B.Bradauskas įsirašė į gretas tų, kurie norėtų perrašyti Lietuvos istoriją ir ištrinti neįtinkančius puslapius, nors pati Rusija to net neprašė.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 11:58 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:39 AM

Parlamentaras Arvydas Anušauskas teigia, kad sprendimas nerodyti filmo, siekiant neįžeisti Rusijos pareigūnų, yra spjūvis aukų atminimui ir Nepriklausomybės atkūrimo istorijos ignoravimas.

„Už tokį sprendimą atsakingas B.Bradauskas turėtų arba pats atsistatydinti, arba socialdemokratai turėtų jį atstatydinti“, - pranešime spaudai teigė A.Anušauskas.

Seimo nario vertinimu, B.Bradauskas įsirašė į gretas tų, kurie norėtų perrašyti Lietuvos istoriją ir ištrinti neįtinkančius puslapius, nors pati Rusija to net neprašė.

„Tarp socialdemokratų yra ir atsakingų politikų, kuriems Lietuvos suverenumas nekelia alergijos, todėl toks neatsakingas ir taip susikompromitavęs komiteto pirmininkas neturėtų būti paliktas šiose pareigose“, - teigia A. Anušauskas.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ penktadienį pranešė, kad ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferencijoje, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją.

Bet Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B.Bradauskas uždraudė rodyti šį filmą, kuriame yra vaizdai su tankais prie sostinės Televizijos bokšto, sovietų kareiviai, automatų buožėmis daužantys žmones. Sužinojęs, kad į renginį kviesti Rusijos ambasados atstovai, B.Bradauskas pareiškė, jog Lietuva „niekaip nebaigia erzinti“ Rusijos dėl Sausio 13-osios, vis esą kiekviena proga primindama ir akcentuodama šiuos įvykius.

„Kam aitrinti tuos dalykus, vis juos priminti? Juolab kad renginyje galėjo dalyvauti Rusijos ambasados atstovai. Be to, padėtis ir taip labai sudėtinga - turiu omenyje mūsų pienininkų problemas“, - savo sprendimą neleisti rodyti dokumentinio filmo argumentavo B.Bradauskas.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina - Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.