L.Graužinienė apie pataikavimą rusams: „Pritariu B.Bradausko sprendimui“

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta

Tačiau Seimo vadovė pripažino, kad užsienio svečiams Lietuvos istorija turi būti pristatyta.<br>D.Umbraso nuotr.
Tačiau Seimo vadovė pripažino, kad užsienio svečiams Lietuvos istorija turi būti pristatyta.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:43 AM

„Mane informavo prieš renginį Seimo kancleris, kad yra toks prašymas komitetų pirmininkų. Mes kalbėjomes ta tema. Faktiškai tai nėra Seimo organizuotas renginys - tai yra Seimo konkretūs komitetai - Biudžeto ir finansų bei Ekonomikos komitetai su kitų ES šalių parlamentarais ir ES Parlamentu vykdo tarptautinį renginį (...).

Komitetų pirmininkai buvo priėmę tokį sprendimą ir aš, kaip Seimo pirmininkė, nelabai galiu kištis tiesiogiai į jų organizuojama renginį“, - penktadienį radijo stočiai „Laisvoji banga“ sakė parlamento pirmininkė.

Kita vertus, ji teigė iš dalies pritarianti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovui Broniui Bradauskui, kad nereikia aštrinti santykių su Rusija.

„Iš dalies pritariu komiteto pirmininkui, nes įtampa prieš Rytų partnerystės susitikimą yra didžiulė, ir ta įtampa persiduoda net į mūsų ekonomiką, mes jau ketvirtą ketvirtį turėsime net ekonomines pasekmes nesurinkdami dalies biudžeto“, - tvirtino L.Graužinienė.

„Pritariu (B.Bradausko spendimui - BNS) dėl to, kad visus veiksnius turime vertinti labai pasvertai ir atsargiai“, - sakė ji.

Tačiau Seimo vadovė pripažino, kad užsienio svečiams Lietuvos istorija turi būti pristatyta.

Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį pranešė, kad filmas apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą bus rodomas kitą savaitę vyksiančiame didžiausiame Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) parlamentiniam renginyje.

BNS paprašytas įvertinti socialdemokrato Broniaus Bradausko sprendimą uždrausti filmą vienoje tarptautinėje Seimo konferencijoje, socialdemokratų partijos vadovas konkrečios pozicijos neišsakė, teigdamas, kad tai yra komitetų vadovų atsakomybė.

„Kaip organizuojami ES pirmininkavimo Tarybai metu parlamentiniai renginiai, sprendžia Seimo komitetų vadovai, tačiau kiek aš turiu informacijos, filmas apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą bus rodomas kitą savaitę Gedimino Kirkilo pristatome pagrindiniame parlamentiniame renginyje - Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos posėdyje (L COSAC) kuris, beje yra ir didžiausias, tad jį pamatys didesnė auditorija.

Be to, jis turėtų būti parodytas ir kituose renginiuose, pvz., Demokratijos forume“, - sakė A.Butkevičius. Jo poziciją BNS perdavė atstovė spaudai.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ penktadienį pranešė, kad į tarptautinę konferenciją atvykusiems svečiams Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją.

Bet Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas uždraudė rodyti šį filmą, kuriame yra vaizdai su tankais prie sostinės Televizijos bokšto, sovietų kareiviai, automatų buožėmis daužantys žmones.

Sužinojęs, kad į renginį kviesti Rusijos ambasados atstovai, B.Bradauskas pareiškė, jog Lietuva „niekaip nebaigia erzinti“ Rusijos dėl Sausio 13-osios, vis esą kiekviena proga primindama ir akcentuodama šiuos įvykius.

„Kam aitrinti tuos dalykus, vis juos priminti? Juolab kad renginyje galėjo dalyvauti Rusijos ambasados atstovai. Be to, padėtis ir taip labai sudėtinga - turiu omenyje mūsų pienininkų problemas“, - savo sprendimą neleisti rodyti dokumentinio filmo argumentavo B.Bradauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.