A.Butkevičius dėl neparodyto filmo kaltina ir Seimo kanclerį

Ministras pirmininkas Algirdas

A.Butkevičius mano, kad Seimo kancleris parodė silpnumą.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
A.Butkevičius mano, kad Seimo kancleris parodė silpnumą.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-21 20:04, atnaujinta 2018-02-20 23:28

Žurnalistams pirmadienio vakarą Vyriausybės vadovas teigė, kad kiekvienas politikas neturėtų galėti cenzūruoti rodomų filmų.

„Šiek tiek man šiandien pasimatė tam tikras silpnumas ir kanceliarijos vadovo - nejaugi dabar kiekvienas politikas galės revizuoti, cenzūruoti rodomus filmus arba daromus pranešimus?“ - svarstė A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę per Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferenciją, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją. Bet Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas socialdemokratas Bronius Bradauskas pareikalavo pataisyti filmą. Jis filme pasigedo didesnio dėmesio pirmajam šalies prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui ir pareikalavo iškirpti kadrus apie Sausio įvykius, nes dėl jų esą nepatogiai būtų jautęsis į renginį kviesti Rusijos diplomatai. Kanceliarijai atsisakius taisyti filmą, jo išvis atsisakyta.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pirmadienį paskelbė atsiribojanti nuo B.Bradausko veiksmų.

„Šiame kontekste socialdemokrato B.Bradausko pozicija neatspindi LSDP politinių nuostatų“, - rašoma LSDP pirmadienį išplatintame pareiškime.

B.Bradauskas dėl tokio pareiškimo teigė besijaučiąs išduotas.

„Aš nemačiau to pareiškimo, neskaičiau, visaip ten interpretuoja, vieni, kad partija atsiribojo kiti - dar kitaip. Ką aš galiu pasakyt, jaučiuosi išduotas savo partijos bičiulių, ir tiek“, - pirmadienį sakė B.Bradauskas.

A.Butkevičius pirmadienį savo ruožtu pabrėžė, kad Socialdemokratų partijos politinės nuostatos yra privalomos visiems partijos nariams.

„Mes pirmiausia įvertinome jo elgesį kaip prasilenkiantį su mūsų partijos politinėmis nuostatomis. Niekas nesiruošia kurti kažkokią kitokią Lietuvos istoriją arba ją perrašyti. Kiekvienam partijos nariui, aš manau, jos politinės nuostatos yra privalomos. Aš turiu pasakyti, kad tas pareiškimas tikrai atitinka tikrovę, jis privalomas ne tik B.Bradauskui, bet ir kitiems mūsų partijos bičiuliams“, - pirmadienio vakarą teigė A.Butkevičius.

Jis sakė, kad kol kas nebuvo svarstoma, ar B.Bradauskas gali toliau eiti BFK pirmininko pareigas.

„Dėl komiteto pirmininko posto mes tikrai nesvarstėme“, - sakė premjeras.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.