B.Bradauskas: „Jaučiuosi išduotas savo partijos bičiulių“

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto

B.Bradauskas tvirtino, jog dėl minėto sprendimo su juo niekas iš partijos nekalbėjo, o pareiškimas išplatintas neišklausius jo argumentų.<br>V.Balkūno nuotr.
B.Bradauskas tvirtino, jog dėl minėto sprendimo su juo niekas iš partijos nekalbėjo, o pareiškimas išplatintas neišklausius jo argumentų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:41 PM

„Aš nemačiau to pareiškimo, neskaičiau, visaip ten interpretuoja, vieni, kad partija atsiribojo kiti - dar kitaip. Ką aš galiu pasakyt, jaučiuosi išduotas savo partijos bičiulių, ir tiek“, - BNS pirmadienį sakė B.Bradauskas.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pirmadienį paskelbė atsiribojanti nuo partijos kolegos B.Bradausko veiksmų, kuomet jis uždraudė per tarptautinį renginį Seime rodyti minėtą dokumentinį filmą. „Šiame kontekste socialdemokrato B.Bradausko pozicija neatspindi LSDP politinių nuostatų“, - rašoma LSDP pirmadienį išplatintame pareiškime.

B.Bradauskas tvirtino, jog dėl minėto sprendimo su juo niekas iš partijos nekalbėjo, o pareiškimas išplatintas neišklausius jo argumentų. „Nei kalbėjosi, nei manęs kvietė, jokių motyvų, nieko. Kaip vienas renginio organizatorių, kartu su Ekonomikos komiteto pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu, mes turėjom teisę bet kaip scenarijų dėlioti, ir kas mums pasirodė priimtina, tai priimtina, kas ne - tai ne“, - sakė BFK vadovas.

Jis sakė nesiimsiantis veiksmų apginti save partijoje: „Ką čia gintis, nėra, ką čia gintis. Jei gintis - tai destrukciją partijoje įnešti, šito aš nenoriu, būčiau jaunesnis, be abejo, ką nors daryčiau, dabar prarysiu šitą piliulę, kaip prarijo ne vienas partijos bičiulių, ką darysi, tokia partija mes esam“.

„Kaip yra ta patarlė - apgink nuo savų, o nuo priešų aš apsiginčiu, tai nuo priešų aš sugebu apsigint, o savų? Taip jau yra“, - kalbėjo socialdemokratas.

Taip pat jis tvirtino pats iš komiteto posto nesitrauksiąs, kaip ragina opoziciniai konservatoriai. „Aš neatsistatydinsiu, jeigu verčia, tegu verčia, jeigu (atstatydins - red.), pažiūrėsiu į akis tiems žmonėms, kurie balsuos“, - sakė socialdemokratas.

LSDP savo pareiškime taip pat kritikuoja B.Bradausko reikalavimą koreguoti dokumentinį filmą pagal jo nurodymus. „Atskirų filmų ar publikacijų scenarijai negali paklusti kieno nors cenzūrai. Demokratija stipri tuo, kad pateikia demokratinį atsaką į vienokias ar kitokias provokacijas. Šiame kontekste socialdemokrato B. Bradausko pozicija neatspindi LSDP politinių nuostatų“, - rašo partija.

„Lietuvos socialdemokratų partija nuosekliai gynė, gina ir gins Lietuvos nepriklausomybę. Bet kokios provokacijos, juodinančios Lietuvos išsivadavimo procesą, ypač žeminančios Sausio 13-osios įvykių ar Medininkų tragedijos aukų atminimą, visados sulauks Socialdemokratų partijos griežčiausio atkirčio“, - teigia socialdemokratai.

Kartu pranešime pažymima, kad „LSDP pasisako prieš Lietuvos naujausios istorijos perrašymą ar klastojimą“, bei teigiama, kad matomos tendencijos panaudoti istoriją politinių kovų arenoje.

„Mes pasisakome prieš istorijos naudojimą kaip politinės kampanijos instrumentą. Nesvarbu, ar tai daro kaimyninių šalių, tarp jų - Rusijos suinteresuotos grupės, ar Lietuvos atskiri suinteresuoti sluoksniai. Nepriklausomybę iškovojo visa tauta ir ji negali būti sutapatinama su vieno ar dviejų žmonių nuopelnais“, - rašoma LSDP pareiškime.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ praėjusią savaitę pranešė, kad ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferencijoje, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją.

Bet Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas uždraudė rodyti šį filmą, kuriame yra vaizdai su tankais prie sostinės Televizijos bokšto, sovietų kareiviai, automatų buožėmis daužantys žmones. Sužinojęs, kad į renginį kviesti Rusijos ambasados atstovai, B. Bradauskas pareiškė, jog Lietuva „niekaip nebaigia erzinti“ Rusijos dėl Sausio 13-osios, vis esą kiekviena proga primindama ir akcentuodama šiuos įvykius.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.