Rusijos opozicijos veikėjas prašo prieglobsčio Lietuvoje

Dėl politinio persekiojimo

Kremliui oponuojančios partijos narys pasiprašė politinio prieglobsčio.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Kremliui oponuojančios partijos narys pasiprašė politinio prieglobsčio.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:41 PM

Pirmadienį Lietuvos valdžios institucijos esą priėmė šio Rusijos piliečio prašymą dėl prieglobsčio suteikimo ir išdavė tai įrodančią pažymą, teigiama Gruodžio 5-osios partijos interneto svetainėje. 

27 metų V.Černozubas yra šios partijos federalinės koordinacinės tarybos narys. 

Lietuvos migracijos departamente paaiškino, kad informacijos apie konkrečius asmenis neteikiama, tačiau nurodė, kad prieglobsčio prašantis asmuo turi būti Lietuvoje. Per 48 valandas nuo jo prašymo pateikimo jam pranešama, ar prašymas bus nagrinėjamas. 

Iš Rusijos minėtas opozicijos aktyvistas išvyko šių metų pavasarį, baimindamasis dėl persekiojimo vadinamojoje Bolotnoje byloje. Kurį laiką jis gyveno Kijeve. 

Partijos pranešime teigiama, kad V.Černozubas politikoje dalyvauja nuo 2005 metų, ne kartą rengė įvairias protesto akcijas, buvo vienas iš mitingo 2011 metų gruodžio 5 dienos organizatorių. Jis buvo pusšimtį kartų sulaikytas Rusijos teisėsaugos pareigūnų, dukart baustas administraciniu areštu. 

Anksčiau skelbta, kad bijodami persekiojomo dėl dalyvavimo mitinge pernai gegužės 6 dieną Bolotnoje aikštėje Rusiją paliko keletas opozicijos aktyvistų. 

Pernai gegužę opozicija Rusijos sostinėje, prezidento Vladimiro Putino inauguracijos išvakarėse surengė mitingą, į kurį susirinko apie 20 tūkst. žmonių. Mitingas baigėsi susirėmimu su Rusijos ypatingosios paskirties policijos būriu (OMON). Šios protesto akcijos rengėjai ir dalyviai buvo teisiami dėl riaušių sukėlimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.