Konservatoriai taikosi išversti B.Bradauską (papildyta)

Kanceliarijai nesutikus taisyti filmą, jo išvis atsisakyta. 

B.Bradausko poelgis supykdė ne tik visuomenę, bet ir politinius partnerius.<br>T.Bauro nuotrauka iš archyvo
B.Bradausko poelgis supykdė ne tik visuomenę, bet ir politinius partnerius.<br>T.Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 11:21 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:09 PM

„Po tokiu siūlymu reikia surinkti 29 parašus, o jau per trumpą laiką turime surinkę 37 parašus ir dar yra norinčių pasirašyti“, - antradienį sakė opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma. 

Pasak jo, pasirašiusieji - opozicinių konservatorių ir Liberalų sąjūdžio atstovai. 

„Be abejo, tai bus testas socialdemokratams, ir net jeigu nepasitikėjimo procedūra nesulauks Seimo daugumos paramos, ji bus naudinga, nes duos aiškų atsakymą, kad socialdemokratai sutinka toliau būti Rusijos informacinių karų įrankiais“, - pirmadienį kalbėjo Seimo opozicijos lyderis konservatorių vadovas Andrius Kubilius. 

Pasiūlymas atleisti Seimo pareigūną turi būti svarstomas, kai tai motyvuotu raštu pateikia ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių. Sprendimas dėl Seimo pareigūno atleidimo nepasitikėjimo pagrindu priimamas daugiau kaip pusės visų parlamentarų balsų dauguma. 

Premjeras, socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius antradienį teigė, jog partijos vadovybėje dar bus svarstomas klausimas dėl parlamentaro Broniaus Bradausko. 

A.Butkevičius sakė kol kas nenorįs kalbėti, ar B.Bradauskas, cenzūravęs filmą apie Lietuvos Nepriklausomybės atgavimą, liks Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko poste. 

„Kol kas apie posto išlaikymą tikrai nenorėčiau kalbėti. Manau, kad partijos vadovybėje dar šį klausimą svarstysime. Mes kaip parija aiškiai išdėstėme savo nuomonę dėl tokio jo elgesio, kad tai prasilenkia su partijos politinėmis nuostatomis“, - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Butkevičius. 

Praėjusią savaitę per Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferenciją, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją. Bet Seimo BFK pirmininkas socialdemokratas B.Bradauskas pareikalavo pataisyti filmą. Jis filme teigė pasigedęs didesnio dėmesio pirmajam šalies prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui ir pareikalavo iškirpti kadrus apie Sausio įvykius, nes dėl jų esą nepatogiai būtų jautęsi į renginį kviesti Rusijos diplomatai. 

Kanceliarijai nesutikus taisyti filmą, jo išvis atsisakyta. 

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pirmadienį paskelbė atsiribojanti nuo B.Bradausko veiksmų. 

B.Bradauskas dėl tokio pareiškimo teigė besijaučiąs išduotas. 

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą, žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.