Atnaujins dar vieną tiltą

Netrukus klaipėdiečiams ir miesto svečiams šiek tiek pasunkės eismo sąlygos Klaipėdoje – bus kapitališkai remontuojamas pakeliamasis Pilies tiltas per Danės upę.

Klaipėdos Pilies tiltui jau seniai reikėjo remonto, tačiau savivaldybė pinigų darbams surado tiktai šį rudenį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos Pilies tiltui jau seniai reikėjo remonto, tačiau savivaldybė pinigų darbams surado tiktai šį rudenį.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 25, 2013, 7:58 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:53 PM

Aptrupėjusį paramstytą Pilies tiltą, kuriuo nuolat zuja automobiliai bei pėstieji, ir jo prieigas žmonės keiksnoja jau seniai.

Klaipėdos savivaldybės vadovai neneigia, kad remonto verkiant reikėjo, tačiau tam neatsirasdavo pinigų. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Šią savaitę žadama pasirašyti sutartį su rangovu, ir iš karto prasidės parengiamieji darbai. Baigiasi ir konkursas, kuriame paaiškės, kas įrengs laikinąjį pėsčiųjų ir dviračių tiltą.

Remonto darbai prasidės dar šiemet, bet eismas tiltu ir Pilies gatve bus uždarytas tik kitais metais – tiltą planuojama pakelti kovą. Iki to laiko bus remontuojamos atraminės konstrukcijos, atliekami kiti darbai.

Pilies tilto remonto darbai kainuos 11,5 mln. litų ir truks iki kitų metų gruodžio.

Už šiuos pinigus ne tik bus kapitališkai atnaujintas tiltas, bet ir sutvarkytos jo prieigos, požeminės perėjos, dabar tapusios viešaisiais tualetais, lietaus nuotekų tinklai, šiuolaikiškas apšvietimas.

Visi darbai bus baigti 2015-aisiais.

Lapkritį tiltas turėtų pakilti paskutinį kartą prieš remontą – Danės upe iš laivų remonto įmonės į įprastą vietą sugrįš atnaujintas burlaivis „Meridianas”.

Pripažintas architektūrine vertybe

2007 metų vasarą atgimė pakeliamasis Biržos tiltas. Visi darbai miestui kainavo beveik 4,62 mln. litų.

Pagal autentiškus pavyzdžius pakeistos tiltą laikančios metalinės ir gelžbetoninės konstrukcijos, valdymo, paleidimo mechanizmai, visa elektros įranga, restauruoti šviestuvai, turėklai.

Tilto remontas truko daugiau kaip metus. Tuo metu pėstiesiems netoliese buvo įrengtas laikinas medinis tiltas, o automobiliai buvo priversti sukti iš centrinės Herkaus Manto arterijos į Pilies gatvę, kur nuolat susidarydavo spūstys.

Uostamiesčio Biržos tiltas – istorinė, techninė ir architektūrinė vertybė, todėl šis inžinerijos įrenginys po restauravimo išliko toks pat kaip ir anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?