Valdininkai kalėdinių premijų šiemet negaus

Tokį pažadą antradienį davė finansų ministras Rimantas Šadžius. Susitikęs su Seimo konservatoriais jis pranešė, kad Vyriausybė jau priėmė sprendimą neleisti valstybės institucijoms šiemet savo darbuotojams išmokėti kalėdines premijas.

Finansų ministras teigia, kad premijoms pinigų biudžete neliko.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Finansų ministras teigia, kad premijoms pinigų biudžete neliko.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-10-29 15:26, atnaujinta 2018-02-20 18:18

Panašius sprendimus kasmet priimdavo ir buvusios Vyriausybės, tačiau kai kurios institucijos rasdavo būdų, kaip išsimokėti premijas ir į Vyriausybės nurodymus nereaguodavo.

Pasak R.Šadžiaus, premijoms ministerijos ir kitos institucijos neturi pinigų, nes jų reikia nuo spalio padidintoms algoms mokėti.

R.Šadžius taip pat pažadėjo, kad kitais metais, kai Lietuva baigs pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, valdžia peržiūrės valdininkų sąrašus ir atliekamas funkcijas. Ministras leido suprasti, kad valdininkų skaičius mažės ir bus atsisakoma ne tik pirmininkavimo laikotarpiui pasamdytų valstybės tarnautojų.

Konservatoriai antradienį pažėrė kritikos Finansų ministerijai, kad jos parengtas kitų metų valstybės biudžeto projektas nėra ambicingas. Neaišku, kiek pinigų planuojama ištraukti iš šešėlinės ekonomikos, kodėl sumažės valstybės pajamos iš valstybės įmonių pelnų.

Konservatoriai taip pat stebisi, kodėl augant ekonomikai kitais metais neplanuojama surinkti daugiau pajamų iš akcizų.

„Mūsų nuomonė yra realistinė. Mums svarbu neplanuoti popierinių pajamų“, - kalbėjo R.Šadžius, kuris baiminasi, kad valstybės pajamas planuojant per daug optimistiškai, po to gali tekti daugiau skolintis, jei planai bus neįvykdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.