Premjeras prabilo apie vadovių konfliktinę situaciją

Premjeras socialdemokratas Algirdas

Premjeras kalbėjo apie Seimo pirmininkės bandymus sukelti konfliktą su Prezidentė.<br>M.Kulbio archyvo nuotrauka
Premjeras kalbėjo apie Seimo pirmininkės bandymus sukelti konfliktą su Prezidentė.<br>M.Kulbio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2013, 8:56 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:18 PM

„Nenoriu nei Seimo pirmininkės pasisakymų, nei prezidentės komentuot, bet kalbant apie vadybą elementarią, mes esam žmonės išrinkti ar paskirti, kad dirbtumėm kaip viena komanda. Manau, kad čia nereikia nei skaityt vadybinių paskaitų, kada pasiekiami geriausi rezultatai įgyvendinant tiek strateginius projektus, tiek įgyvendinant užsibrėžtus tikslus, tiek sprendžiant kasdienines problemos - kada visi, pirmiausiai atsakingi pareigūnai, dirba kaip vieninga komanda“, - interviu „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, ar netarpininkaus, kad įvyktų dviejų šalies vadovių susitikimas, premjeras sakė neketinantis to daryti.

„Aš manau, kad tarpininkavimo nereikia, esam tiek išmintingi ir protingi, kad visa tai puikiai suprantam“, - premjeras atsakė komentuodamas situaciją, kad praėjus mėnesiui nuo naujosios Seimo pirmininkės išrinkimo ji vis dar nėra susitikusi su prezidente.

Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė L.Graužinienė šią savaitę pareiškė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė, nedalyvaudama Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) posėdyje, nevykdė šalies vadovės pareigų ir „negali perlipti per savo aroganciją“.

Prieš tai ji COSAC dalyvių atsiprašė, kad jų nepasveikino šalies vadovė, nors prezidentės dalyvavimas renginyje nebuvo numatytas. Iš Seimo ir Prezidentūros atstovų susirašinėjimo matyti, kad dar spalio 21 dieną Seimas ir Prezidentūra suderino, kad valstybės vadovės sveikinimas nebūtinas, nes delegacijos vadovų susitikimas su prezidente įvyks Prezidentūroje. Būtent Seimo kanceliarijos iniciatyva pasiūlyta atsisakyti D.Grybauskaitės sveikinimo žodžio konferencijos pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai