Popiežiaus bučinys kreivų žvilgsnių varstomam žmogui

Popiežius Pranciškus elgiasi lyg iš Biblijos puslapių nužengęs herojus. Tokį įspūdį dar labiau sustiprino naujausias pontifiko gestas – trečiadienį jis pabučiavo ir palaimino genetinės ligos subjaurotą vyrą, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis CNA, „Daily Mail” informacija.

Popiežiaus Pranciškaus malda už genetinės ligos subjaurotą vyrą sugraudino milijonus tikinčiųjų. Tiesa, praėjusį mėnesį pontifikas visus juokino, kai žaismingai leido aplink save lakstyti mažam berniukui.<br>EPA-Eltos nuotr.
Popiežiaus Pranciškaus malda už genetinės ligos subjaurotą vyrą sugraudino milijonus tikinčiųjų. Tiesa, praėjusį mėnesį pontifikas visus juokino, kai žaismingai leido aplink save lakstyti mažam berniukui.<br>EPA-Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-08 06:55, atnaujinta 2018-02-20 12:47

Nuotraukos, kuriose popiežius guodžia skausmingais navikais nusėtą žmogų, sulaukė daugybės internautų pagyrų. Pranciškų jie šlovino už atjautą ir gerumą.

Neurofibromatozė, kuria serga Šventojo Tėvo dėmesio sulaukęs vyras, yra paveldima genetinė liga.

Jai būdingas daugybinių auglių atsiradimas. Didėdami augliai pažeidžia odos ir kitų organų audinius, gali užspausti nervus, pakenkti regėjimui ir klausai.

Nors liga neužkrečiama, ja sergantys asmenys neretai yra atstumiami visuomenės dėl savo išvaizdos.

Pranciškus sergančiajam dėmesio skyrė trečiadienį per generalinę audienciją Šv.Petro aikštėje. Pasveikinęs piligrimus, jis kelioms minutėms stabtelėjo, kad apglėbtų jo palaiminimo prašantį vyrą.

Katalikų bažnyčios vadovas suėmė ligonio galvą tarp delnų, pabučiavo veidą ir palaimino. Nuotraukose matyti, kaip užsimerkęs popiežius meldžiasi.

Italų spauda jėzuitą tuojau pat palygino su XII–XIII a. gyvenusiu jo bendravardžiu – pranciškonų ordino įkūrėju Pranciškumi Asyžiečiu. Pasak legendos, būsimasis šventasis po Dievo apreiškimo pabučiavo kelyje sutiktą raupsuotąjį.

Šis popiežiaus Pranciškaus poelgis – toli gražu ne pirmasis, sulaukęs didelio publikos palaikymo.

Laužyti nusistovėjusias Vatikano taisykles argentinietis ėmė vos tapęs popiežiumi. Pavyzdžiui, prieš šv.Velykas Paskutinės vakarienės mišias jis aukojo ne Šv.Jono bazilikoje, kur stovi popiežiaus sostas, o vienoje Romos kolonijoje.

Kaip Jėzus Kristus plovė kojas 12 apaštalų, taip Pranciškus pasielgė su 12 kalinių. Tarp jų buvo dvi merginos ir du musulmonai.

Pontifikas taip pat nustebino pasaulį, kai į nelaimingų tikinčiųjų laiškus ėmė atsakinėti asmeniškai jiems paskambindamas ir nusifotografavo su paaugliais jų mobiliuoju telefonu.

Praėjusį mėnesį sakydamas kalbą 150 tūkstančių tikinčiųjų Pranciškus leido ant scenos užlipusiam mažam berniukui bėgioti aplink jo kojas ir kartais patapšnodavo jam per galvą.

Užuojautą skurstantiems Pranciškus parodė ir pakviesdamas benamius pavakarieniauti Šv.Petro aikštėje.

„Popiežius privalo tarnauti visiems žmonėms, ypač vargšams, silpniems ir pažeidžiamiems”, – šįmet per interneto socialinį tinklą „Twitter” skelbė naujasis popiežius.

Šią savaitę jis išplatino tokią žinią: „Mums reikia drąsos, jei norime būti ištikimi Evangelijai.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.