L.Graužinienė: „Buvusi Vyriausybė iš valstybės įmonių išsunkė viską, ką buvo galima“

Seimo pirmininkė Loreta

L.Graužinienė kritikavo praėjusios kadencijos Vyriausybę.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė kritikavo praėjusios kadencijos Vyriausybę.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2013, 2:34 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:34 AM

„Praeita Vyriausybė išėmė labai didelę sumą dividendų ir tai tiesiog sustabdė investavimo įmonėse politiką. Tai yra nesveika. Be to, jie (buvusios Vyriausybės nariai. - ELTA) sudarė sąlygas išimti dividendus avansu. Taigi jie išsunkė iš valstybinių įmonių viską, ką buvo galima. Jeigu dar dabar bus didžiulis dividendų planas, tai nebus racionalu. Įmonė skolinsis tam, kad galėtų mokėti valstybei“, - sakė ji.

Premjeras Algirdas Butkevičius, komentuodamas tokį Vyriausybės sprendimą, teigė, kad tam įtakos turėjo šiuo metu įgyvendinami svarbūs valstybiniai projektai.

„Pradėjome įgyvendinti labai aiškius investicinius projektus, kaip „Rail Baltica“. Yra paliktas kofinansavimas iš pelno, sukaupto akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“. Taip pat palikti dividendai Klaipėdos jūrų uosto direkcijai, nes visi tie dividendai yra nukreipiami į Suskystintų gamtinių dujų terminalo statybą. Jeigu tų lėšų neturėtume, tai privalėtume daugiau skolintis arba skirti jas iš biudžeto. Galutiniam rezultate būtų tas pats efektas“, - kalbėjo A. Butkevičius.

2011 m. valstybės valdomų įmonių grąža siekė daugiau nei 620 mln. litų. 2014 m. Vyriausybės sprendimu, turėtų pakakti 187 mln. litų dividendų ir pelno įmokų ir daugiau nei 24 mln. litų mokesčių už valstybės turto naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.