V.Uspaskicho įžeidinėjimai neskaudina jo politinių partnerių

Valdančiųjų partijų lyderiai nenori sureikšminti Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho pareiškimų apie Vyriausybės ir socialdemokratų veiklą bei tariamą pataikavimą prezidentei Daliai Grybauskaitei.

V.Uspaskichas vėl kritikuoja D.Grybauskaitę ir socialdemokratus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
V.Uspaskichas vėl kritikuoja D.Grybauskaitę ir socialdemokratus.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-11-18 13:48, atnaujinta 2018-02-20 07:37

Primename, kad V.Uspaskichas praėjusią savaitę pažėrė kritikos Socialdemokratų partijai. Jis mano, kad socialdemokratai, kaip ir konservatoriai, „sėdi užpakalyje pas prezidentę“, todėl nepalaikytų Darbo partijos noro inicijuoti apkaltą šalies vadovei už galimą slaptos VSD pažymos nutekinimą žurnalistams.

Sužinojęs, kad Socialdemokratų partija Seime palaikys Generalinės prokuratūros prašymą panaikinti teisinę neliečiamybę V.Uspaskichui už nepagarbą teismui, Darbo partijos įkūrėjas iškoneveikė savo partnerius.

„Man yra visiškai nesvarbu, kaip balsuos socialdemokratai ir pats A.Butkevičius dėl mano teisinės neliečiamybės panaikinimo, tačiau reikia gerbti teisinio imuniteto panaikinimo procedūrą ir šio imuniteto institutą, nes jis yra įtvirtintas Konstitucijoje.

Todėl tol, kol savo nuomonės nepaskelbė specialiai sudaryta Seimo komisija, kol savo pozicijos neišsakė asmuo, dėl kurio neliečiamybės bus svarstomas klausimas, kalbėti apie tokius dalykus iš anksto, reiškia - būti Dievu. Tačiau A.Butkevičius kol kas - ne Dievas“, - praėjusią savaitę pareiškė Darbo partijos atstovas V.Uspaskichas. Seimo narys pataria socialdemokratų lyderiui išmokti nekaitalioti savo nuomonės penkis kartus per dieną, užtikrinti oresnį socialiai remtinų žmonių gyvenimą, sustabdyti emigraciją ir garantuoti padoresnes pensijas ir atlyginimus - taip, kaip jis buvo žadėjęs prieš rinkimus.

„Per savo gyvenimą dar nesu matęs tokios silpnos Vyriausybės, kai per metus nebūtų priimtas nė vienas padorus ir atsakingas sprendimas“, - teigė politikas.

Pirmadienį Vyriausybėje susitikę valdančiųjų partijų vadovai tokias V.Uspaskicho kalbas ignoravo.

„Nekomentuoju kitų politikų pasisakymų“, - aiškino premjeras. Jis teigė, kad valdančioji koalicija V.Uspaskicho pareiškimų nesvarstė, o Vyriausybė dirba sėkmingai ir stabiliai.

Nekalbi buvo ir V.Uspaskicho bendražygė, Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė.

Paklausta, kaip ji vertina Tėvynės sąjungos siūlymus pašalinti Darbo partiją iš valdančiosios koalicijos, ji vis dėlto turėjo savo nuomonę: „Konservatoriai ir Andrius Kubilius labai nori būti valdžioje ir turėti premjero postą. Čia ir yra atsakymas.“ 

„Pats Viktoras turėtų paaiškinti savo teiginius. Jis turbūt norėjo pasakyti, kad komisijos sudarymo procesas yra aprašytas ir yra Seimo statute ir jis akcentavo, kad iš anksto galbūt nereikia nuomonės, kaip jis turi vykti“, - sakė L.Graužinienė.

Ji neatsakė į klausimą, kuo tai susiję su Vyriausybės darbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?