V.Adamkus Čikagoje – žvalus ir kertantis lietuviškus patiekalus

Praėjusią savaitę į Čikagą dėl sveikatos problemų išvažiavęs prezidentas Valdas Adamkus pastebėtas gerai nusiteikęs. V.Adamkaus šypsena išsklaidė ne tik Čikagos lietuvių nerimą dėl buvusio prezidento sveikatos būklės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 10:01 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:47 AM

Prezidentas stabtelėjo kavinėje „Old Vilnius Cafe“ praėjusį sekmadienį. Ten jis valgė lietuviškus patiekalus.

Apsidžiaugę svečiu iš Lietuvos, kavinės darbuotojos nusifotografavo kartu su V.Adamkumi. Žavi šviesiaplaukė nuotraukoje – kavinės darbuotoja Agnė Brazinskas.

Šioje galima paragauti ir lietuviškų cepelinų, vėdarų ar bulvių plokštainio.

Be to, Amerika ketvirtadienį švenčia Padėkos dieną. Ši šventė visuomet būna ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį.

Padėkos diena dar vadinama kalakuto diena. Nes jis – neatsiejamas šios šventės patiekalas. Taip pat per Padėkos dieną amerikiečiai valgo kimštas daržoves, bulvių košę, spanguolių padažą, ropes ir kukurūzus.

Čikagoje rūpinosi sveikata

Portalas lrytas.lt primena, kad prezidentas Valdas Adamkus netikėtai išvyko gydytis į Čikagą praėjusį trečiadienį. Dėl to buvo atšaukti visi artimiausiu metu suplanuoti jo susitikimai ir dalyvavimas renginiuose.

Savaitgalį V.Adamkus Vilniuje turėjo dalyvauti konferencijoje apie Europos Sąjungos bendradarbiavimą su buvusiomis Sovietų Sąjungos valstybėmis. Tačiau jos organizatoriai netikėtai sužinojo, kad prezidentas atvykti negalės.

V.Adamkaus gydytojas Lietuvoje Remigijus Nargėla anksčiau portalui lrytas.lt teigė, kad prezidentas už Atlanto išskrido kontroliniam planiniam patikrinimui. 

„Jis ir prieš metus važiavo“, – ramino prezidento gydytojas.

Prezidento referentė Božena Bagonaitienė taip pat sakė, kad V.Adamkus į Čikagą išvyko planuotai, kartu išskrido ir žmona Alma.

Primename, kad V.Adamkus buvo paguldytas į Santariškes savo gimtadienio išvakarėse spalio pabaigoje. Atlikus tyrimus prezidentas po paros buvo paleistas namo.

Prezidento sutuoktinė Alma tada teigė, kad prezidentas buvo greitai paleistas namo, nes jis po medikų apžiūros jautėsi gerai.

V.Adamkus namo buvo paleistas švęsti savo gimtadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.